08 / 05 / 2024

Libya\'da hangi Türk firmaları var

Libya\'da hangi Türk firmaları var

Libya'da mal varlıklarına el konulan şirketler listesinden 9 Türk firması çıkarılarak, işlerine kaldıkları yerden devam etmeye başladılar

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Almanya’da 100 metre uzunluğundaki bir sokağı satın alan Türk, orada oturanlara bir yazı yolladı ve 3 Mayıs tarihine kadar evlerinin önünü satın almalarını, yoksa kendisinin yolu kapatacağını söyledi. 

Tespo’da 700 Türk Lirası alışveriş yapana 645 bin TL’lik Suzuki Vitara kazanma fırsatı

30 Eylül 2022 tarihine kadar Tespo mağazalarından tek seferde 700 Türk Lirası ve üzeri alışverişlerinizde 1 adet Suzuki Vitara 1.4 GL+ Elegance 4×2 2022 model otomobil, 50 adet Iphone SE 64 GB telefon, 50 adet de Apple Airpods kazanma fırsatı sizi bekliyor.

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya ve Ukrayna arasında gerilen ipler, Ukrayna'da bulunan Türk hazır giyim markalarını da derinden etkiledi. DeFacto'dan LC Waikiki'ye pek çok marka mağazalarını kapatma kararı aldı.

Türk müteahhitlere Libya fırsatı!

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) Başkanı Abdülkadir Akkuş, MARİŞ üyelerinin en çok ihracat yaptığı pazarların sırasıyla Irak, Cezayir ve Libya olduğuna dikkat çekerek, "Türk iş dünyasını da Libya'ya yatırıma davet ediyoruz." diye konuştu.

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları bekliyor!

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın iş yapma kültürüne en hakim ülke olduklarını dile getirerek, , "Libyalıların Türkiye'den beklentisi büyük. Tüm iş insanlarımızı ve yatırımcılarımızı bu ülkeye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Türk müteahhitler Libya'yı yeniden imar edecek! 

Türkiye ve Libya arasında ticari ortaklıklar artıyor. Libya’da Türk şirketleri için 20 milyar dolarlık iş fırsatı bulunurken müteahhitlik işleri için anlaşmalar sağlanacak. 

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projeleri devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Libya\'da hangi Türk firmaları var Haberi

Libya\'da hangi Türk firmaları var

2. Ticaret Müşavirleri Konferansı Ekonomi Bakanlığı Kampüsü, Hikmet Esen Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Libya'nın Türk müteahhitlik sektörü açısından çok önemli olduğunu söyleyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya ile yaptıkları tüm çabalar ve dün gece yarısına kadar Libya'da süren toplantılar neticesinde hayırlı haberi aldıklarını belirtti.


Çağlayan, ''Yoğun çabalarımız neticesinde 9 Türk firmasını bu listeden çıkarmış bulunuyoruz, hayırlı olsun. Sadece 9 Türk firmasının bu listeden çıkarılması değil, Libya'daki firmalarımızın iş yaptığı bir çok kişi ve kurumların da bu listeden çıkarılmasını son derece anlamlı buluyoruz'' diye konuştu.


Bakan Çağlayan, Libya'daki Türk firmalarının aynı heyecanla işlerine devam edeceklerini vurgulayarak, önümüzdeki günlerde Libya'ya gideceklerini ve teşekkürlerini ileteceklerini ifade...