17 / 05 / 2024

LÖSEV bodrum köyü

LÖSEV bodrum köyü

Kansere yakalanan Memduh Hacıibrahimoğlu vasiyet yazıp Bodrum’daki otelini LÖSEV’e bıraktı. Hacıibrahimoğlu, iyileşince vasiyetini bağışa çevirdi.

1940'ta Kadıköy'ün imar sorunu: İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek

1940 yılında, Kadıköy'de İskeleden Altıyol ağzına kadar geniş asfalt bir cadde inşa edilecek. Bunun için bir çok dükkan ve ev istimlak edilmiş.

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Pendik Kurna Köyü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Kurna Köyü, 864 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziantep Nurdağı'ndaki köy evleri sahiplerine teslim edildi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar köyünde inşa edilen köy evleri sahiplerine teslim edildi.

OPET Çanakkale Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek!

OPET, Tarihe Saygı Projesi'yle Çanakkale'nin merkeze bağlı olan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

Kadıköy İskelesi’nde başlayan restorasyon için izin alınmamış!

1926 yılında Kadıköy Meydanı’nda inşa edilen ve yıllar içinde yapılan yanlış müdahalelerle orijinal neo-klasik görüntüsünden uzaklaşan Kadıköy İskelesi’nde son başlayan restorasyon için Koruma Kurulu’ndan izin alınmamış...

Konya Sonsuz Şükran Köyü’ne yeni kerpiç evler geliyor!

Sanatçıların yoğun ilgi gösterdiği Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Sonsuz Şükran Köyü’nde yeni kerpiç evler yapılması için çalışmalara başlandı.

Bodrum Onur Tatil Köyü 49.4 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Bodrum 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Torba Mahallesi, 116 ada, 1 parselde yer alan Onur Tatil Köyü'nü 49 milyon 397 bin 121 TL'ye icradan satışa çıkarıldı.

Bodrum'da yıkılamayan asansör 3 günde yerle bir edildi!

Bodrum kıyılarında oluşa talan gözler önüne serildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 15 gündür yıkılamayan asansörü 3 günde yerle bir etti.

Bodrum Odak Tatil Köyü yıkıldı!

Tatil merkezi Bodrum'un Turgutreis ilçesinde bulunan 52 bina 104 bağımsız bölüm olan Odak Tatil Köyü, devre mülk tapusu olan hak sahiplerine haber vermeden yıkıldı. Binin üzerinde yurttaş ise mağdur olduğunu iddia etti.

Çatalca Yalıköy Mahallesi'nin plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çatalca İlçesi, Yalıköy Bölgesine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 14 Eylül 2018 tasdik tarihli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı. 

Kadıköy Merdivenköy'de imar planı değişikliği!

İstanbul Kadıköy İlçesi Merdiven Köy Mah. 3425 Ada 1 Parsel Doğusundaki Tescil Harici Alanın Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

LÖSEV bodrum köyü Haberi

LÖSEV bodrum köyü

Kansere yakalanan Memduh Hacıibrahimoğlu (78) vasiyet yazarak Bodrum’daki otelini LÖSEV’e bıraktı. Hacıibrahimoğlu tedavi sonunda sağlığına kavuşunca vasiyetini bağışa çevirdi. Otelin yerinde şimdi lösemili çocukların tatil yaptığı LÖSEV Bodrum Çocuk Tatil Köyü var.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre; LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Memduh Hacıibrahimoğlu, umut veren öyküsünü şu şekilde anlattı:

“Vakıfta çalışan arkadaşlarım Bodrum’da yaşayan Memduh Bey’in bir gayrimenkul bağışı yapmak istediğini söylediler. Hemen bir yönetim kurulu üyemiz Bodrum’a giderek bağışçı Memduh Hacıibrahimoğlu ile tanıştı. Uzun yıllar Almanya’da çalışan Memduh Bey ile eşi Elizabeth Hanım 40 sene kadar önce Türkiye’ye kesin dönüş yaparak Bodrum’a yerleşmişler. Bodrum Turgutreis’te çeşitli işlerle uğraşırken deniz kenarında küçük butik bir otel yapmışlar. Uzun yıllar özellikle Alman turistlerin geldiği bir butik otel olarak işletmişler. Sonra sağlık...