07 / 05 / 2024

Lüks konut alınırken ilk aidat soruluyor

Lüks konut alınırken ilk aidat soruluyor

Markalı ve lüks konut projeleri, yaşam kalitesini arttırmaya yönelik sayısız hizmete imza atarken, bu durum konut sahibine yüksek aidat olarak geri dönüyor. Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan konuyu değerlendirdi...

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Hasan Can Kaya Levent’ten 150 milyon liraya lüks villa satın aldı!

Konuşanlar programıyla tanınan ünlü isim Hasan Can Kaya Levent’ten 150 milyon liraya lüks villa satın aldı.

Manchester’da lüks konut sektörü ivme kazandı!

Binlerce çalışanı olan küresel şirketlerin yer değiştirmesi kitlesel göç hareketini de oldukça tetiklerken Manchester’daki lüks konut sektörünün ivmesini de artırdı

Evde Tek Başına 2'deki lüks konut 196 milyon Türk Lirası'na satılıyor!

Sevilen tatil filmi “Evde Tek Başına 2: New York'ta Kayıp”ta bulunan lüks konut, milyonlarca dolara satılıyor. İşte detaylar... 

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

2 bin yıllık antik lüks konut bulundu! 'Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi!

İtalya’nın başkenti Roma’da, ‘’olağanüstü’’ mozaiklerin yer aldığı 2 bin yıldan eski olan lüks bir konut bulundu. Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi.

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

Lüks konut satışları yüzde 2,4 düştü! Dubai zirvede!

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre lüks konut satışları üçüncü çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 2,4 geriledi. Ancak Dubai'de satışlarda artış yaşandı. İşte o rakamlar...

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Çiftçilerin beklediği Haziran 2023 müjdesi az önce geldi! O paralar resmen hesaplara tek tek yatırılıyor! Hemen alın!

Çiftçilerin beklediği Haziran 2023 müjdesi az önce geldi... O paralar resmen hesaplara tek tek yatırılıyor... Hemen alın...

Lüks konut alınırken ilk aidat soruluyor Haberi

Lüks konut alınırken ilk aidat soruluyor

Markalı ve lüks konut projeleri, yasam kalitesini arttırmaya yönelik sayısız hizmete imza atarken, bu durum konut sahibine yüksek aidat olarak geri dönüyor. 


Sektör temsilcileri, düşük aidatın yolunun alternatif enerji kullanımından geçtiğini ifade ederek, yapılacak özel çalışmaların satış aşamasında da yardımcı olacağını vurguluyor. 


Daha iyi yaşam koşulları ve sosyal aktiviteler sunmak üzere geliştirilen lüks projeler, beraberinde yüksek aidatları da getiriyor. Yeni inşa edilen projeler havuz bakımından güvenliğe, tenis kortundan spor salonuna çok sayıda hizmeti sunarken, söz konusu hizmetlerle gelen yüksek aidatlar konut sahiplerinin yaşamını neredeyse kira verir gibi sürdürmesine neden oluyor. 


Son olarak Ankara'nın gözde yerleşim yerlerinden Beytepe'de inşa ettikleri Elit Royal Residence projesiyle dikkati çeken Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, aidat konusunun satış aşamasında ilk sorulan sorulardan biri olduğunu söyledi. 


Yıldızhan....