04 / 05 / 2024

Madencilik sektörü 2023 ihracat hedefleri

Madencilik sektörü 2023 ihracat hedefleri

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya ise TÜMMER, İMİB ve EMİB'in uyumlu bir çalışma dönemine girmesinin sektörün ortak slogan kullanması için büyük bir şans olduğunu bildirdi.

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektörü tam 5 sene sonra büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu'nun merakla beklenen Şubat 2024 sonuçları resmen açıklandı. Söz konusu rapora göre son günlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 10,8 büyüme gösterirken, yılı yüzde 7,8'lik büyüme ile kapattı. 

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

2023 emlak sektörü durağan geçti, arsa ve arazilere talep zirve yaptı!

2023 yılı emlak sektörü açısından çok durağan bir yıl olurken, arsa ve arazilere talep zirve yaptı.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

2024'te inşaat sektörünü zor günler bekliyor! Devlet eli şart!

2023 yılı inşaat sektörünün küçüldüğü bir yıl olarak geride kaldı. 2024 yılında ise inşaat sektörünü zor günlerin beklediği belirtildi. 

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

2023'ü yüzde 6 büyümeyle kapatan emlak sektörü, kazandırmaya devam edecek!

2023 yılını yüzde 6’lık bir büyüme oranıyla kapatan gayrimenkul sektörü yatırımcısına 2024 yılında da kazandırmaya devam edecek.

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı! İnşaat sektörü ikinci yarıdan ümitli...

Türk inşaat sektörünün 2023'te yoğun bir mücadele içinde geçtiğinin altını çizen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, marka proje üreticilerin her şeye rağmen ayakta kaldığını ve her zorluktan ders alarak daha da güçlendiğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut sektöründe 2023 yılının nasıl geçtiğini kaleme aldı? İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Madencilik sektörü 2023 ihracat hedefleri Haberi

Madencilik sektörü 2023 ihracat hedefleri


Türk madencilik sektörünün çatı kuruluşları, 15 milyar dolardan 23 milyar dolara çıkardığı 2023 ihracat hedefine ulaşmak için ortak hareket etme kararı aldı. 


Ege Maden İhracatçıları Birliğinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu ve Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu, Maden İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Toplantısı için Afyonkarahisar'da bir araya geldi.


Toplantıda, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makine Üreticileri Derneği (TÜMMER), İMİB ve EMİB'in Türkiye'de madencilik sektörünün sorunlarının çözümü için ortak hareket etme kararı alındı. Uzlaşı sonrası oluşacak sinerji ile 2023 yılı için belirlenen 15 milyar dolar ihracat hedefinin, 23 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.


Açıklamada, görüşlerine yer verilen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, sözde kalmayacak, özde bir birliktelik arzu ettiklerini belirtti.


Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim...