09 / 05 / 2024

mahallî idareler meclis araştırması

mahallî idareler meclis araştırması

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir başta olmak üzere 20 milletvekili mahallî idareler hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti..

Mahalli idareler hakkında Meclis araştırması talep edildi!

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir başta olmak üzere 20 milletvekili mahallî idareler hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti..

İBB Meclis Şubat Ayı Toplantıları başladı!

İBB Meclis Şubat Ayı Toplantıları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever’i ziyaret eden İl Başkanı Murat Karayalçın ve Milletvekili Umut Oran meclis haftasında meclis üyelerine başarılar diledi.

Kumluca Belediyesi meclis toplantısı yapıldı!

Kumluca Belediye Meclisi şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığındaki meclis toplantısında imar komisyonu raporları ve Güzören Mahallesi plan tadilatı görüşüldü.

Kumluca meclis toplantısında imar komisyonu raporları görüşüldü!

KUMLUCA Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, belediye başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirildi. Kumluca Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında görüşülen tüm gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediyesi meclis toplantısı yapıldı!

TOROSLAR Belediyesi Meclis Toplantısı'nın, Belediye Başkan Vekili Haluk Mutluay başkanlığında yapıldığı bildirildi. Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre; Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı'nda 2015 yılında görev yapacak üyeler seçildi.

İzmit Belediyesi meclis toplantısı yapıldı!

İzmit Belediyesi Şubat dönemi meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili İbrahim Elgin başkanlığında yapıldı.Meclis toplantısında, gündem maddeleri konuşuldu.

Çerkezköy'de Şubay ayı meclis toplantısı yapıldı!

Çerkezköy Belediyesi'nin Şubat ayı Meclis toplantısı yapılan ikinci oturum ile tamamlandı. Yapılan Meclis toplantısında İmar Komisyonuna havale edilen konulanın görüşülerek karara bağlandı.

Aliağa Belediyesi şubat ayı meclis toplantısı yapıldı!

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi OCAK ayı meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başlayan toplantı, gündem dışı önerge olan cemevlerinin ibadet yeri sayılması konusunun gündeme alınmasının oylamaya sunulmasıyla devam etti.

Güngören Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı!

Güngören Belediye Meclisi toplantısında Mevcut Park ve Yeşil Alanların Bakımı ve Temizlenmesi Hizmet Alımı İşi İhalesi konusu, Şubat Ayı Meclis gündeminde olup değerlendirilmesi için komisyonlara havalesi kabul edildi.

Elazığ Meclis Toplantıları'nda imar planları ve tapular konuşulacak!

Elazığ İI Genel Meclis Toplantıları kapsamında nazım imar planları, uygulama imar planları ve Merkez ilçesi Hankendi Köyü, Şoseürtü Kuş Tepesi mevkiindeki tapular hakkında görüşülecek...

Adana Forum AVM kararı Meclis'ten geçti!

Adana Büyükşehir Belediyesi meclisinin bugün yapılan oturumuna Forum AVM oylaması damgasını vurdu. MHP'li meclis üyeleri, Forum AVM teklifine ret oyu veren CHP'lilere misilleme yaparak Çukurova Belediyesi'nin teklifine ret oyu kullandı.

Ayvalık Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı!

Olağan toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlık yaparken; DSP'li Belediye Meclis Üyesi özge Toygar ile CHP'li Meclis Üyesi Nusret Kantarcı Taşan mazeretleri nedeniyle katılamadı.

AVM yasası Meclis'ten geçti! Neler değişecek?

AVM yasası Meclis'ten geçti. PERBİS, Bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların erişimine açılacak ve bu kurum ve kuruluşlar nezdinde kurulan elektronik kayıt sistemleriyle çevrimiçi olarak birbirine bağlanacak.

mahallî idareler meclis araştırması Haberi

mahallî idareler meclis araştırması


MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir başta olmak üzere 20 milletvekili mahallî idareler hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti.


Milletvekilleri, "2014 mahallî idareler genel seçimlerinden sonra, idarî yapılanmada önemli değişiklikler yürürlüğe girmiştir. Türkiye ve dünyadaki tecrübeleri dikkate almayan, tutarlılık ve bütüncül bakış açısından mahrum bu değişikliklerin mahallî idarelerin görev, yetki, sorumluluk, hizmet kapasite ve kabiliyetleri ile idarenin bütünlüğü üzerindeki etkilerinin tespit edilmesi, muhtemel çözüm önerilerinin ortaya konulması, yapılacak yasal düzenlemeler ve diğer tedbirlerin araştırılması için Anayasa'nın 98'inci, TBMM İçtüzüğü'nün 104'üncü ve 105'inci maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını takdirlerinize saygılarımızla arz, talep ederiz." dedi.


Talebin gerekçesi ise şu şekilde;


"2014 mahallî idareler seçimlerinden sonra yeni bir dönem başlamıştır. Yapılan değişikliklerle asırlar içinde oluşan yerinden yönetim birikimi bir yana bırakılmış, Anayasa'nın 123'üncü maddesiyle hüküm...