03 / 05 / 2024

Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi

Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi

Depreme karşı bilinçlendirme amaçlı projelerin hayata geçirildiği İstanbul Bağcılar’ da 13 bin 250 metrekarelik bir alana Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek...

İstanbul kentsel dönüşümde ne durumda? İşte Ekrem İmamoğlu'nun deprem hazırlığı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2021'de İstanbul yenileniyor'' projesine başladı ve bu kapsamda 3 bina dönüştürülebildi. 

Murat Kurum'un 650 bin konut vaadine dikkat çeken The Economist: Seçimi deprem hazırlığı belirler!

The Economist, merakla beklenen 31 Mart yere seçimleriyle ilgili bir analiz yayımladı. Seçimlerin belirleyici unsurunun deprem hazırlığı olduğu kaydedilen haberde ayrıca Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un, 650 bin yeni konut vaadine vurgu yapıldı.

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Hocaoğlu Grup, Sancaktepe'de yaklaşık 1,2 milyar liralık yatırımla yeni bir konut projesi inşa edecek. Sismik deprem izolatörlü projede 126 konut yer alacak.

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Bakan Kacır açıkladı! Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, deprem bölgesindeki vatandaşları yalnız bırakmadıklarını ve asla da bırakmayacaklarını söyleyerek, "Her türlü desteği sağlayarak vatandaşlarımızın umutlarını yeniden yeşertmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Hocaoğlu İnşaat'tan Sancaktepe'ye deprem izalatörlü yeni konut projesi geliyor!

Hocaoğlu İnşaat Anadolu Yakası'nın ilk ve tek  Japon teknolojisi deprem izalatörlü konut projesini Sancaktepe'de hayata geçirmek için kolları sıvadı. 

Bakan Özhaseki: Bugüne kadar 2 milyon 250 bin konut dönüştü, 425 bin civarında konutun dönüşümü sürüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem hazırlığında kentsel dönüşümün önemini işaret ederek, bugüne kadar 2 milyon 250 bin konutun dönüştüğünü dile getirdi. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

İMO'dan kan donduran deprem uyarısı: 'İzmir ikinci Hatay olabilir'

İzmir İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Eylem Ulutaş yaptığı açıklamada İzmir'in deprem için oldukça hazırlıksız olduğunu belirterek, "İzmir ikinci Hatay olabilir!" dedi.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Japon deprem uzamanı Yoshinori Moriwaki'den deprem öncesi ve sonrası hazırlık programı!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Japonya'da önceki gün meydana gelen depremle Şubatta Türkiye'de meydana gelen depremleri karşılaştırmış, ülkesinin başarılarını açıklamıştı. Bugün de deprem öncesi ve sonrası deprem hazırlık programı gerçekleştirecek.

Kocaeli'de deprem hazırlıkları tam gaz: 17 Ağustos Gölcük depreminden önceki binaların incelemesi tamamlandı!

Kocaeli'de depreme hazırlık için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Peki Belediye hangi çalışmaları yapıyor? İşte ayrıntılar...

İstanbul'un deprem hazırlığı başlıyor! Bakan Özhaseki duyurdu: Yarın yeni proje açıklanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un depreme hazırlığı için yapılacaklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

Milletvekilinden çarpıcı öneri: Büyük deprem hazırlığı için İstanbul nüfusu diğer bölgelere dağıtılmalı!

Son günlerde Marmara'da yaşanan depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kentsel dönüşüme dikkat çekerek, İstanbul depremi hazırlığı için önerilerini paylaştı.

Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi Haberi

Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi

Geçtiğimiz hafta Çanakkale’de meydana gelen sarsıntı ülkemizi deprem gerçeğiyle yeniden yüz yüze getirdi. Depreme karşı bilinçlendirme amaçlı projelerin hayata geçirildiği Bağcılar’da 13 bin 250 metrekarelik bir alana Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Merkezi inşa edilecek. 


Merkezde uzmanlar tarafından deprem ile ilgili tatbiki bilgiler verilecek. Similatör odalarında bizzat sarsıntıyı yaşayacak olan öğrenciler, deprem anında ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecekler.


Faylar kuşağında yer alan ülkemiz, geçtiğimiz hafta Çanakkale Saros Körfezi’nde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki sarsıntıyla yeniden deprem gerçeğiyle karşılaştı. Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Parkı Projesi tamamlandığında önemli bir tesis olarak hizmet verecek.


Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında depreme dayanıklı, otoparklı ve asansörlü konutların inşa edildiği ilçede önemli bir projenin adımı atılacak. Mahmutbey Deprem Similatörlü Trafik Eğitim Parkı olarak hazırlanan proje tamamlandığında depreme karşı...