02 / 05 / 2024

mahmutpaşa tarihi han tabela son durum

mahmutpaşa tarihi han tabela son durum

Tarihi Kapalıçarşı’nın Fesciler Kapısı’ndaki kitabeye güvenlik kamerası takılmasına benzer bir duruma Mahmutpaşa’daki hanın girişinde yer alan tarihi kitabede rastlanıyor. Kitabenin önü  han girişinde bulunan dükkanın tabelası ile kapatılmış vaziyette...

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Serdal Adalı: Beşiktaş'a tarihi bir tapu kazandıracağız!

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Siyah-Beyazlıların olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Serdal Adalı açıklamasında Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracaklarını dile getirdi.

Vestel bulaşık makinesi Hepsi Burada farkıyla satışa sunuldu

Vestel BM 9001 Bulaşık Makinesi Hepsi Burada aracılığı ile satışa sunuldu. Hanımların vazgeçilmezi bulaşık makineleri ne kadar fonksiyonlu ise temizlik ve sağlıkta aynı paralelde hizmete sunuluyor. İşte Vestel BM 9001 Bulaşık Makinesi size tüm istenileni veriyor.

İhracat duraklarken ithalat patladı! Dış ticaret açığı tarihi rekor kırdı!

TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin yaptığı ithalat patlarken, ihracat ise buna yetişemedi ve 2022 senesinin tamamında dış ticaret açığı yüzde 137 artışla 46 milyar dolardan 109,5 milyar dolara yükseldi.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı

Osmanlı’da saray doktorluğu yapan Nuri Kenan Paşa tarafından inşa ettirilen ve o dönem muayenehane olarak kullanılan Leman Esma Kasay Han 229 milyon liraya satılığa çıkarıldı. Aynı han için geçtiğimiz yıl da 120 milyon lira fiyat biçilmişti.

Dizayn Grup Müşavirlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Dizayn Grup Müşavirlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 3 milyon 190 bin TL sermaye bedeli ile A. Aslıhan uludağ, Ercüment Gümrük ve Önder Focan ortaklığında açıldı.

Fatih'te 17 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

T.C. İstanbul 14. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Mahmutpaşa Mahallesi, Çuhacı Han içindeki dükkanı 17 milyon TL'ye icradan satıyor...

Başka Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başka Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  50 bin TL sermaye bedeli  ile Çağrıhan Araç  ve Adem Karadoğan tarafından kuruldu.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Sultanahmet'te yer alan Tarihi Leman Esma Kasay Han 120 milyon TL'ye satışa sunuldu...

İstanbul Mahmutpaşa'da esnafın 'taklitçi kiracı' sorunu!

Taklit ürün satıcıları Kapalıçarşı'dan Mahmutpaşa'ya gidiyor. Yüksek fiyatlarla iş yeri kiralayan taklitçiler, eski kiracıları devre dışı bırakıp çarşıyı ele geçiriyor.

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

İstanbul Mahmutpaşa'da esnafların kira tepkisi!

"İstanbul ekonomisinin kalbi" diye anılan ve bir zamanlar insanların yürümekte bile zorlandığı tarihi alışveriş merkezi Mahmutpaşa’da, işler durma noktasında. 10 aydır satışları düşen birçok dükkan el değiştirirken, kepenk indirmemekte direnen esnaf durumunu anlattı...

mahmutpaşa tarihi han tabela son durum Haberi

mahmutpaşa tarihi han tabela son durum

Kapalıçarşı Fesciler Kapısı’ndaki kitabenin güvenlik kamerası takılmak için tahrip edilmesi, dikkatleri bu bölgedeki diğer kitabelere yöneltti. Osmanlı döneminde büyük önem verilen kitabelere verilen zarar sadece Fesciler Kapısı’ndaki ile kalmıyor. 

Yeni Şafak’ın haberine göre, Mahmutpaşa’daki bir tarihi handa 5 ayrı dilde üzerinde “Tarakçı ve kehribarcı Agah Efendi ve Mahdumlarının”, “El kasibi habibullah” yani “Kazananı Allah sever” yazılı kitabe yer alıyor. Arapça, İbranice, Fransızca, Ermenice ve Rumca yazılı kitabe, 2. Abdülhamit dönemine ait. Fakat kitabenin önü oradaki bir dükkanın tabelası ile kapatılmış durumda. Tabela yüzünden kitabenin İbranice yazılı bölümü görülemiyor.

Han girişinde “Kazananı Allah sever” yazılı 5 ayrı dildeki kitabe, tabelalardan görünmüyor.

5 dilde kitabe

Sanat tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz, "Mahmutpaşa’da bir iş hanının hemen köşesinde yer alan dükkan bu anlamda ilginçtir. 'Tarakçı...