05 / 05 / 2024

makedonya stat açılışı

makedonya stat açılışı

Makedonya'nın kuzeybatısındaki Gostivar şehrine bağlı Yukarı Banisa Köyü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını taşıyan stat törenle hizmete açıldı.

TİKA, Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa edecek...

Selinus Sahili imara açılıyor!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yer alan doğal sit alanı statüs konumundaki Selinus Sahili yapılaşmaya açılıyor. Plajın koruma amaçlı imar planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi.

Yeni Malatya Stadyumu bugün açılıyor!

Merkez Battalgazi ilçesinde 136 bin 585 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen Yeni Malatya Stadyumu'nun yapımı tamamlandı. 25 bin seyirci kapasiteli stat bugün açılıyor.

Yozgat Sorgun Stadyumu açılışa hazır!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Yozgat'ta temeli atılan Sorgun Stadyumu'nun inşaatı bitti. 5 bin seyirci kapasiteli stat açılışa hazır hale getirildi.

Bornova Doğanlar Stadı'nın açılışı ertelendi!

İzmir'in stat çilesine çözüm olması beklenen Bornova Doğanlar Stadı'nda yine rötar... PTT 1’inci Ligi’nde yer alan kulüplerin tamamlanmasını dört gözle beklediği Bornova Doğanlar Stadı’nın açılışı üç ay daha ertelendi.

Vodafone Arena Stadı'nın açılışı gecikecek!

Beşiktaş'ın yeni stadı olan Vodafone Arena'da meydana gelen çatı iskeletinin kopması nedeniyle stat açılışının 2.5-3 ay gecikeceği belirtildi. Stat inşaatında 850 işçinin çalıştığı öğrenildi.

Recep Altepe: Yeni stadın açılışına Barcelona gelecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursa Haber Gazetesini ziyaret etti. Bursa'ya yapılacak projeler ve stat hakkında önemli açıklamalarda bulunan Altepe, yeni stadyumun açılışına Barcelona'nın geleceğini söyledi.

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor!

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi, Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'ni süsleyecek.Müze kentin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor.

Confetti halı dünyaya açılıyor!

Confetti halı dünyaya açılıyor. Confetti Halı Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Çelebi, Dubai, Hırvatistan, Makedonya ve Karadağ'da bulunan otellerdeki projelerde yer aldıklarını ve ihracat ağını genişleteceklerini söyledi...

Başakşehir Stadı yarın açılıyor!

Spor Toto Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir'e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, saat 21.30'da Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek. Stat, 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip...

Ali Rıza Efendi’nin evi bugün açılıyor!

Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’ nin Makedonya’ daki evinin restorasyonu tamamlandı. Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansı (TİKA) projelerinin açılışını Başbakan Erdoğan bugün canlı bağlantıyla yapacak...

Kırçova'da TİKA tarafından yaptırılan lisenin açılışı yapıldı!

Makedonya'nın Kırçova kentinde “Mirko Milevski Lisesi"nin TİKA tarafından yaptırılan ve "Mehmet Akif Ersoy'' ismi verilen ek binanın açılışı için düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler katıldı...

Kurna Köyü Konağı'nın açılışı gerçekleştirildi!

Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan konağın açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, köylerin mahalle statüsüne girmesiyle yetki sıkıntısının ortadan kalktığını ifade ederek, “Yatırımlarımız sürecek” dedi.

makedonya stat açılışı Haberi

makedonya stat açılışı

Türk nüfusun yaşadığı köyün futbol takımı Yukarı Banisa Trabzonspor'a ait stadın açılışına Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Beyta, Yukarı Banisa Trabzonspor Kulübü Başkanı Muhammed Şabani, Makedonya Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Tahsin İbrahim, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdür vekili Fuat Korkmaz, davetliler ve köy halkı katıldı.


Bakan Çako, burada yaptığı konuşmada, bu stadın topluma kazandırılması küçük bir adım olsa da aslında bu alanda yapılacak yatırımların bir bütün olarak toplumun sağlıklı gelişmesi açısından büyük adımlar olduğunu söyledi.


Yukarı Banisa Trabzonspor Kulübü Başkanı Şabani de stadın inşa edilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ederek, yeni stadın kulübe ve köy halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.


Gostivar Belediye Başkanı Beyta ise stada giden yolun asfalt olmadığını anımsatarak, "Bu...