02 / 05 / 2024

mal bildirimi zamanı

mal bildirimi zamanı

Gerçek ve tüzel kişilerin vermek ile yükümlü olduğu mal bildirimi ne zaman verilir? Mal bildirimi ne zaman yenilenir? Mal bildirimi nereye verilir? İşte 3628 sayılı kanun esasları...

Kiracı depozitosunu ne zaman alır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracılardan eve girerken depozito tahsil ediliyor. Peki, kiracı verdiği bu depozitosunu ne zaman ve nasıl alabilir?

Konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkulünü elden çıkaran mal sahipleri belli koşullarda vergilendiriliyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satanlar bu yıl vergi ödeyebilir. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022! Emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2022 merak ediliyor. Her sene mal sahipleri tarafından ödenen verginin ödeme tarihleri, GİB tarafından vergi takvimi kapsamında açıklanıyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir?

Aidatlar zamanında ödenmezse ne olur? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerindeki aidatların zamanında ödenmemesi durumunda ne olacağını kaleme aldı.

Site aidatı zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Site aidatları zamanında ödenmezse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Her yıl iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisi ödemesi anlaşmalı bankalar üzerinden alınıyor. Peki konut ya da iş yeri sahibi olanların ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona erecek?

Mal paylaşım davası ne zaman açılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun '3 yıl önce anlaşmalı boşandım. Eski eşim daha sonra bir gerekçe göstererek veya göstermeyerek yeniden mal paylaşım davası açabilir mi? Boşandıktan sonra bu davayı hak edemeyeceği bir süre var mı?' sorusunu yanıtladı.

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı ne zaman açılacak?

Anadolu Yakası'nın merakla beklediği  Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı 4 milyar 653 milyon 264 bin TL'ye mal olacak. Peki Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı ne zaman açılacak?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

2016'da taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2017'de kira gelir vergisi ödüyor. Peki, kira gelir vergisi ödeme tarihleri ne zaman 2017?

Emlak vergisi 2017 ne zaman?

Taşınmaz mal sahiplerinin her sene ödemesi gerektiği emlak vergisi için ilk taksit dönemi başladı. Peki, ilk taksitler ne zamana kadar ödenecek? İkinci emlak vergisi 2017 ne zaman?

TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap 2017 kurası!

TOKİ'nin Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi'nde toplamda 529 adet kuralı olarak satışa sunulacak. Peki, TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap 2017 kurası ne zaman?

mal bildirimi zamanı Haberi

mal bildirimi zamanı

Mal bildirimi ne zaman yapılır?

3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında gerçek ve tüzel kişilerin vereceği mal bildirimine ilişkin esaslar düzenleniyor. Kanuna göre mal bildirimi ne zaman verilir? Mal bildirimi ne zaman yenilenir? Mal bildirimi nereye verilir?


Mal bildirimi zamanı..

a) Söz konusu Kanun kapsamındaki göreve atanmada, göreve giriş için gerekli belgelerle, 

b) Bakanlar Kurulu üyeliğine atanmalarda, atamayı izleyen bir ay içinde, 

c) Seçimle gelinen görevlerde seçimin kesinleşmesi tarihini izleyen iki ay içinde, 

d) Mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde, 

e) Yönetim ve denetim kurulu üyelikleri ile komisyon üyeliklerine seçim ve atamalarda göreve başlama tarihini izleyen bir ay içinde, 

f) Görevin sona ermesi halinde, ayrılma tarihini izleyen bir ay içinde, 

g) Gazete sahibi gerçek kişiler ile, gazete sahibi şirketlerin yönetim...