19 / 05 / 2024

Malatya Hekimhanda binalar yıkılacak mı

Malatya Hekimhanda binalar yıkılacak mı

Malatya Hekimhan Öğretmenevi Konferans Salonu'nda Kentsel Dönüşüm Çalıştayı yapıldı. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları çalıştayda ilçenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Malatya'da çalışmalar tam gaz: Orta hasarlı binalar, yerinde dönüşüm, TOKİ konutları... Hem tarih hem rakam verildi!

Depremden etkilenen Malatya'da konut sahipleri, kiracılar ve esnaf için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Malatya Milletvekili Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Malatya genelindeki son durumu paylaştı. İşte o rakamlar ve yeni konutların teslim tarihleri...

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

Deprem bilimci Naci Görür'den son dakika uyarısı: Bu binalar depremde zor ayakta durur!

Bilim Akademisi Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da bir yapı için açılan temeli işaret etti ve dikkat edilmesi gerekenleri "Bu binalar zor ayakta durur" diyerek sıraladı. İşte detaylar...

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Malatya'da deprem konutları hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta maydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binalar hızla yükseliyor.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

Malatya'da depremde zarar gören binalar yıkılacak!

Çalışmalarına devam eden Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Pütürge olan 5 büyüklüğündeki depremde konutları ağır hasar gören vatandaşları ziyaret etti.

Malatya'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Malatya'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğüne sahip deprem sonucunda ağır hasar gören binalar yıkılıyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş, depremden etkilenen ilçeleri inceledi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, Elazığ'da 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Aydın Baruş Battalgazi ilçesinde, ağır hasarlı ve acil yıkım kararı alınan binaları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı...

Deprem sonrası Malatya'da 'asbest' tehlikesi!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımları devam ediyor. Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Bedir Özten çalışmaların devam ettiği bölgede asbest' tehlikesine karşı uyarılarda bulundu...

Malatya’daki Yağmur Apartmanı yıkılırken çöktü!

Elazığ Sivrice’de meydana gelen depremden sonra Malatya’da hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkım çalışması sırasında Yağmur Apartmanı’n bir anda çöktüğü belirtildi.

Malatya Hekimhanda binalar yıkılacak mı Haberi

Malatya Hekimhanda binalar yıkılacak mı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı ve Hekimhan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Çalıştayı yapıldı. Hekimhan Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan çalıştayın açılış konuşmasını Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları yaptı. Millioğulları, dar sokakların, kötü binaların ve çirkin manzaraların komple yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti. 


MİLLİOĞULLARI: VATANDAŞTAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALGISI YANLIŞ 

 Millioğulları, "Geniş caddeler, birbirinin güneşini, rüzgarını kesmeyen binalar, insanın gönlüne huzur veren yapılar görmek istiyoruz. Bunu yapmak için de mevcutların tamamının yıkılıp yeniden dizayn edilmesi gerekiyor. Biz de maalesef bir şey olmaz mantığı ile önce şehirler, binalar kuruluyor, ondan sonra alt yapı elektrik, su, kanalizasyon gelmesi için bekleniyor. Araba sayımız arttıkça yollardan geçemiyoruz. Araba park edecek yer bulamıyoruz. Bir yangın olduğunda itfaiye nasıl girecek, bunları hesaplayamıyoruz....