22 / 05 / 2024

malatya park devri

malatya park devri

Daha önce Malatya merkezdeki park ve yeşil alanların tamamından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir statüsü ile birlikte bazı park ve yeşil alanların sorumluluklarını merkez ilçelere devretti...

İstanbullular Gezi Parkı'nın devri için ne diyor? 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Gezi Parkı'nın İBB'den alınıp Vakıflara verilmesi üzerine anket başlattı. Ankete göre parkın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrini onaylayan İstanbullu sayısı yüzde 13.4. olarak kaydedildi.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın devri mümkün mü?

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın bir vakfın mülkiyetine geçmesi doğru mu? Avukat Mehmet Bayraktar anlattı...

Malatya'da 31 milyon TL'ye arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt'ta arsa devri karşılığı inşaat yapım işi ihalesi gerçekleştiriyor.

Malatya'daki dev şehir parkı 2023'te açılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya dev bir şehir parkı inşa ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 300 dönümlük mega şehir parkının Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023’te hizmete sunulacağını belirtti...

Malatya Yeni Kongre ve Fuar Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşasına devam ediyor. 100 dönümlük Mişmişpark Fuar Alanında hayata geçirilen 12 bin metrekarelik yeni merkezin kaba inşası büyük oranda tamamlandı.

Malatya Yeni Fuar Merkezi'nin temeli atılıyor!

Malatya Mişmişpark Fuar alanı içerisinde inşa edilecek Malatya Yeni Fuar Merkezi'nin temeli yarın atılacak.

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın belediyeye devri neden iptal edildi?

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın Kırşehir Belediyesine devrinin Bakanlık tarafından iptal edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'da inşaat mağdurları eylem yaptı!

Malatya'da bir inşaat firması tarafından 2011 yılında yapımına başlanan hala bitirilemeyen inşaata vatandaşlar tepki gösterdi. 300-350 kişi Soykan Parkı'nda bir araya geldi.

Malatya Meydanı'nda yıkım başladı!

Malatya Emekliler Parkı ve civarındaki binaların yıkılacağı ve alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği kararı sonrası yıkım çalışması başaldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Bankası yıkıldı.

Malatya Beydağı Tabiat Parkı’nın inşası başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi İnderesi Mevkii’nde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığı tarafından hayata geçirilecek tabiat parkın inşası başladı.

Malatya Beydağı Tabiat projesinin yapımına başlanıyor!

Kent yaşamının vazgeçilmez unsurlarından biri olan yeşil alanları Malatya’da çoğaltıp, koruyan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’ya bir tabiat parkı daha kazandırıyor.

Malatya Stadı'nda sona gelindi!

Malatya’ya yapılan yeni stadyumda çalışmalarda sona gelinirken, yüklenici firmanın TOKİ’ye geçici devri referandumdan sonra yapacağı belirtildi.

malatya park devri Haberi

malatya park devri

Daha önce Malatya merkezdeki park ve yeşil alanların tamamından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir statüsü ile birlikte bazı park ve yeşil alanların sorumluluklarını merkez ilçelere devretti. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya merkezde bulunan park ve yeşil alanların bir kısmı, sınırları içerisinde kalan merkez ilçe belediyelerine devredildi. 

Yapılan paylaşım sonucunda Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 1 milyon 443 bin m2'lik park ve yeşil alanı kalırken, 293 bin m2'lik park ve yeşil alan Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçe belediyelerine devredildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya merkez ve ilçelerdeki ana caddeler ile ilgili sorumluluk alanlarını da belirledi. 


DEVREDİLENLER Yapılan paylaşıma göre; Büyükşehir Belediyesi merkezde 43 km uzunluğundaki 14 bulvar ile kırsal ilçelerdeki 380 km uzunluğundaki 80 cadde olmak üzere toplamda 423 km uzunluğundaki bulvar...