04 / 05 / 2024

Malatya turizm evleri

Malatya turizm evleri

Malatya Büyükşehir Belediyesinin turizm merkezi olarak duyurduğu kerpiç evlerden ikisini TRT'ye ve bir vakfa tahsis etmesi mecliste konu oldu..

Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi! 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber tatil planları da hız kazandı İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu,sayfiye yerlerinde fiyat artışlarının yaşanabileceğini belirterek, Bu evleri Trivago, ETS TUR gibi turizm firmalarının pazarlamaya başladığını dile getirdi.

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Bazı köy tipi afet evleri ise teslime hazırlanıyor.

Malatya Yeşilyurt'taki köy evleri 2024'ün baharında teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde köy evlerinin inşası hızla sürdürülüyor. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2024'ün baharında konutların teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. İşte Malatya Yeşilyurt'taki son durum...

Koşuyolu Koru Evleri satışta! Yeni proje!

Selçuk Ecza Holding güvencesiyle, Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş. tarafından inşa edilen Koşuyolu Koru Evleri satışa sunuldu.

Malatya'daki deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da evleri hasar gören ev sahipleri için inşa edilen konutlar, kura çekiminden sonra hak sahipleri ile buluşturulacak. 

Malatya'da restore edilen evler turizme kazandırıldı!

Malatya Yeşilyurt'ta Sokak Sağlıklaştırma Projesi restore edilen evler turizm amaçlı kullandırılmaya başlandı.

Malatya Battalgazi'deki deprem konutlarının bir kısmında geçici kabul yapıldı!

Elazığ Sivrice merkezli olan 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya Battalgazi'de evleri ağır hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy tipi konutların bir kısmının TOKİ tarafından geçici kabulü gerçekleştirildi.

Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ölüdeniz İlhan Evleri İnşaat Taahhüt Turizm Limited Şirketi'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

Malatya Pütürge'de yapılacak depremzede evleri mecliste!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen depremde hasar gören Malatya'nın Pütürge ilçesindeki depremzedeler için yeni konut yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ ve Malatya'da deprem evleri teslim edildi!

Mülki İdare Amirlerine Yönelik Afet Yönetimi Eğitimi programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya'da biten konutlar sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

Malatya'daki deprem konutları 7 ayda tamamlanacak!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Elazığ depreminde evleri ağır hasar görenler için yapılan konutların bir kısmının hak sahiplerine teslim edildiğini, 7 ay içinde de kalan 3 bine yakın konutun vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

Malatya turizm evleri Haberi

Malatya turizm evleri


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesinin turizm merkezi olarak duyurduğu kerpiç evlerden ikisini TRT'ye ve bir vakfa tahsis etmesine ilişkin soru önergesi hazırladı.


Ağbaba önergesinde "Malatya Kongre ve Kültür Merkezi yanında 2011 yılında yapımına başlanan "Geleneksel. Kültürel Sanatlar Fuarı ve Sergi Alanı" olarak nitelendirilen Malatya Evleri (Kerpiç Evler) kamuoyunda tartışılmaya devam etmektedir. Milyonlarca lira para harcanarak yapılan, uzun süre kaderine terk edilen, sıvaları dökülmeye başlayan evler, geçtiğimiz yıl Malatya Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir." dedi.


"Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kerpiç evler devralındıktan sonra yapılan açıklamada evlerin turizm cazibe merkezine dönüştürülmesinin planlandığı, planlanan projeye göre; Kerpiç evler uygulama alanında Tarihi Kent Müzesi, Kafe Kıraathane Anı Evi, Resim-Müzik-Fotoğraf Atölyesi, Malatya Mutfağı ve Çocuk Kulübünün yer alacağı açıklanmıştır. Ancak kısa süre önce turizm...