17 / 05 / 2024

Malatyada okuma alışkanlığı için kütüphane

Malatyada okuma alışkanlığı için kütüphane

Malatya Büyükşehir Belediyesince mini kütüphane yapılacağı bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesince okuma alışkanlığının arttırılması hedefleniyor.

Alışverişte yeni dönem: Kredi kartı yerine IBAN kullanımı

Kredi kartlarıyla ilgili son yaşanan gelişmeler vatandaşların alışveriş alışkanlıklarında önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Bu durum aynı zamanda işletme sahiplerini yüksek oranlardaki komisyon ücretleri ile karşı karşıya bıraktı. İşte IBAN’la alışveriş hakkında bilgiler…

Otel fiyatları katlanınca çalışanların tatil planları da değişti! İşte yaz tatilindeki yeni trendler!

Kurban Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla yaz tatiline ilişkin hazırlıklar da hızlandı. Ancak her geçen gün artan maliyetler nedeniyle çalışanların tatil alışkanlıkları da değişiyor. Hem tatil süreleri kısaldı, hem de otelin yanı sıra farklı seçenekler de değerlendiriliyor.

Kuraklık nedeniyle suyu bitmek üzere olan İstanbul’da hangi önlemler alınacak?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), “Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan hidrolojik kuraklık, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi ve tasarrufu zorunlu kılıyor” ifadesini kullanarak, İstanbul'u kurtaracak sihirli formülü açıkladı.

Bu laptop gamer’lara özel!  Lenovo'nun Ideapad Gaming 3i modeli kaç TL? 1 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Oyunlarda gücünüzü göstermek, e-sporda seviye atlamak isteyenlere hitap eden Lenovo Ideapad Gaming 3İ,  kabul edilebilir özelliklerle laptop alma alışkanlığına son veriyor, çünkü doğrudan oyun severler için tasarlanmış. Peki Lenovo Ideapad Gaming 3 kaç TL? Özellikleri neler?

Kağıt para alışkanlığını unutun! Dijital TL’ler geliyor!

Dijital çağa uyumlu olarak alışverişten muayeneye kadar hemen her şey sanal dünyada var olmaya başlıyor. Merkez Bankası aldığı son kararla, bu yönde önemli bir adım attı. Peki dijital para nerelerde kullanılacak? Türk Lirası ne zaman dijitalleşiyor? İşte ayrıntılar…

Kartlı harcamalar ikiye katlandı! Kartlarla 3,7 trilyon liralık alışveriş yaptık!

Türkiye’de kartlı ödemeler 2022 yılında da hızla büyümeye devam etti. Kartlı harcamalar son bir yıl içerisinde ikiye katlanırken, nakit kullanımının giderek azaldığı ve kartlı ödeme alışkanlığının güçlendiği dikkat çekiyor.

Uyanık instagram satıcılarına karşı uzmanlar uyardı! “İade almıyorum” yok!

Pek çok kişi için pratik ve kolay bir yöntem olarak alışkanlık haline gelen instagram gibi platformlardan veya özellikle alışveriş için açılmış uygulamalardan alışveriş yapıyor.  Belli bir dükkan ve muhatap olmadığı için bazı satıcılar ise uyanıklık yaparak bunu fırsata çevirmeye çalışıyor ve ürünü

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!

Pandemiyle birlikte değişen alışkanlıklar kalıcı oldu. Milyonlarca vatandaş nakit sıkıntısı çektiğinde kredi kartına sarılırken kart kullanıcı sayılarındaki artış raporlara yansıdı. BKM raporlarına göre nakit kullanımında ciddi düşüş gözlendi.

Alışveriş alışkanlığında görülmemiş değişim! Veriler tek tek yorumlandı! Çıkan sonuç herkesi şaşırttı! İşte detaylar!

Alışveriş alışkanlığında köklü değişim yaşandığı T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) aracılığıyla açıklandı. İşte haberin detayları!

Ehliyet alacaklar dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ehliyet eğitimi alacakları yeni bir eğitim süreci bekliyor. Sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan yeni eğitimde sertifika ayrımı yapılmayacak. Sürücü adayları artık emniyet kemeri simülasyon eğitimi almak zorundalar.

Enerji tüketiminde alışkanlıklar değişiyor! Yenilenebilir enerjiler her geçen gün değerleniyor!

Alaca Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Alaca, "Yenilenebilir enerji hem çevresel hem de ticari anlamda ülkemizin elindeki en büyük kozlardan biri haline gelmelidir" dedi. Yenilenebilir enerjinin ülkeler açısından öneminin her geçen gün arttığını da ekledi. İşte haberin detayları…

Satışlar yüzde 300 arttı, yabancı alıyor yerliler bakıyor

BMD Başkanı Sinan Öncel, harcama kapasitesi yüksek gelir grubu sayesinde sektörde ciroların yüzde 300 arttığını ancak turistin olmadığı iç bölgelerde daralma yaşandığını söyledi. Öncel yerli müşterinin alışveriş alışkanlıklarındaki değişime dikkat çekti.

Online alışveriş yapanlar dikkat. İnternet alışverişinde bu dolandırıcılığa son

Online alışveriş alışkanlığı artarken bazı satıcılar, vatandaşları zor duruma sokuyor. Tüketiciyi, “Stokta yok” diyerek mağdur durumuna sokan satıcılara mahkemeden karar çıktı. İşte detaylar…

Malatyada okuma alışkanlığı için kütüphane Haberi

Malatyada okuma alışkanlığı için kütüphane

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Eski Belediye Meydanı'nda yapılması planlanan kütüphane, 10 metre çapında bir alan üzerinde, 5 metre çapında ve iki katlı olarak projelendirildi.


Mini kütüphanenin birinci katında kitaplık yer alacak. İsteyen vatandaşlar içecek servisinin de yapıldığı ikinci kata çıkarak kitaplarını...