12 / 05 / 2024

mali suçları araştırma kurulu başkanlığı

mali suçları araştırma kurulu başkanlığı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), yeni tip koronavirüs gerekçe gösterilerek bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar ile ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında inceleme başlattı.

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

MASAK’tan çok önemli uyarı! Depremzedeye yardım bahanesiyle bağış toplayan dolandırıcılara aman dikkat!

Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASK) çok önemli bir uyarı geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, deprem felaketlerinden etkilenenlere yardım bahanesiyle bağış toplayan kişilerin bulunduğu belirtilerek vatandaşlar bu konuda uyarıldı.

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Maaş ödemelerinde değişiklik! Bunu yapmanız gerekecek! Resmi Gazete’de yayımlandı! Acilen göz atmak gerekiyor!

MASAK Genel Tebliği’ne geçici süre ile bir madde eklendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) deprem felaketinin yaşandığı 10 kentte bankaların depremzedelere yönelik kimlik tespiti işlemlerinde esneklik getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile, maaş ödemelerinde sorun yaşanmaması için kimlik

Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Dünyada ekonomik krizin ve resesyon beklentisinin etkileri hissedilmeye devam ederken, yoksulluk konusunda Almanya’da yapılan bir araştırma, şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre Almanya’da her 4 genç yetişkinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Dikkat! MASAK’tan parasal sınıra yeni düzenleme geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, (MASAK) bazı ödeme işlemlerindeki parasal tutarları yeniden belirledi. Buna göre kimlik tespitinde basitleştirilmiş tedbirlerin öngörüldüğü tebliğde belirlenen parasal tutarların, ihtiyaca yönelik olarak artırıldığı. duyuruldu.

Şaşırtan araştırma! Ofisler boş kaldı!

Pandemi sonrası çalışma yönelimiyle ilgili yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar verdi. İngiltere'de 43 şirketin katıldığı araştırmaya göre; çalışanların çoğu evden çalışmaya geçti. . Rapora göre, çalışanlar haftada ortalama 1 buçuk günü ofiste geçiriyor.

MASAK, 100 milyon TL'lik kripto paraya bloke koydu!

Mali Suçları Araştırma Kurulu tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde toplamda 100 milyon TL'lik kripto para hesabına bloke koydu.

Faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para için rehber hazırlandı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), faizsiz konut edindiren şirketler ve kripto para borsası için yeni bir rehber hazırladı.

Kripto para piyasasına rehber geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu, kripto varlık hizmetlerini sunanlar için bir rehber düzenledi. Rehber, kripto para platformlarının sorumlu tutulduğu yükümlülükleri detaylarıyla anlatıyor.

EPDK yüksek fiyat farklarını incelemeye aldı!

Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) sınır kapılarındaki akaryakıt istasyonlarında motorin üzerinden vergi kaçağını EPDK'da, akaryakıt istasyonlarındaki farklı fiyat uygulamalarını incelemeye aldı. Sahte fatura düzenleyenlerin lisansları iptal edilecek.

Koronavirüs fırsatçılarına inceleme başlatıldı!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), yeni tip koronavirüs gerekçe gösterilerek bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlar ile ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında inceleme başlattı.

mali suçları araştırma kurulu başkanlığı Haberi

mali suçları araştırma kurulu başkanlığı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 231/c maddesi uyarınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gerekçe gösterilerek bazı gıdalar, temel ihtiyaç maddeleri, hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlarla ilgili olarak haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapmak suretiyle haksız kazanç elde eden firmalar hakkında başkanlık tarafından re'sen inceleme başlatıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamada, ülkenin ekonomik güvenliğine yönelik her türlü tehdide karşı kararlılıkla mücadele edileceği vurgulandı.