27 / 05 / 2024

Mali ve Nijerden getirilen türkler

Mali ve Nijerden getirilen türkler

Afrika ülkeleri Mali ve Nijer’den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında tahliye edilen Türk vatandaşları Erzurum'daki yurtlara yerleştirildi...

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Memur-Sen üçer aylık zam istemişti: Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığı yarın başlıyor! 

Memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri yarın start alıyor.

Memur ve memur emeklisine şimdi de Ağustos 2023 müjdesi! Yüzde 70 zam ve 3 kat ödeme! Detaylar peş peşe geldi!

1 Ağustos tarihinde başlayacak 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde, yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi için mali ve sosyal haklar kesinleşecek. Görüşmelerde ön plana teklifler dikkatle takip ediliyor. İşte merak edilenler...

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emekli ve memura yeni ek iyileştirme müjdesi geldi. Yaklaşık milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 senelerindeki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında tarih verildi. 

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.

Maaşlara zam pazarlığı! Hükümetten yeni teklif geliyor

Kamudaki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce imzalanması tahmin ediliyor.

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Bedelli askerlik ücreti resmen belli oldu! Bedelli askerliğe zam geldi mi? Bedelli askerlik ücreti Temmuz 2022 kaç lira?

Bedelli askerlik başvuru ücretine zam geldi mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2022 yılı temmuz ayına ait mali ve sosyal haklarla ilgili genelgeyi yayımladı, buna göre 2022'nin sonuna kadar uygulanacak bedelli askerlik ücreti de belli oldu. İşte o rakam... 

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren gelişme! Kıdem tazminatında tavan tutar belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla yayımlanan 2022 yılı Temmuz ayına ait mali ve sosyal haklara ilişkin genelge ile kıdem tazminatı tavan tutarı açıklandı.

29 kişi ve bir şirketin malvarlıkları terör bağlantısı nedeniyle donduruldu

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Mali ve Nijerden getirilen türkler Haberi

Mali ve Nijerden getirilen türkler

Afrika ülkeleri Mali ve Nijer’den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında tahliye edilen 151 Türk vatandaşı, Erzurum'daki yurtlara yerleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının yürüttüğü ortak çalışmalarla 151 kişi, Mali ve Nijer'den kalkan uçaklarla Erzurum'a getirildi.

Özel kıyafetli görevliler tarafından  uçakta ateşleri ölçülen ve sağlık kontrolünden geçirilen vatandaşlar, pasaport ve evrak işlerinin tamamlanmasından sonra uçaktan indirildi.

Bagajları dezenfekte edildikten sonra sosyal mesafe kurallarına uygun olarak bekletilen otobüslere bindirilen vatandaşlar, polis, AFAD ve sağlık ekiplerinin de olduğu konvoyla Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara götürüldü.

Tahliye edilen vatandaşlardan Adem Atılgan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, çok güzel bir yolculuğun ardından Erzurum'a geldiklerini  söyleyerek "Allah devletimize zeval vermesin, her şey için çok teşekkür ederim....