28 / 04 / 2024

maltepe kentsel dönüşüm projeleri

maltepe kentsel dönüşüm projeleri

İlçe genelindeki riskli yapılarda dönüşüm için kolları sıvayan Maltepe Belediyesi, son 3 yılda tespit edilen 2 bin 496 riskli binada dönüşümü başlatıyor.

Maltepe Başıbüyük'te dönüşüm için düğmeye basıldı!

Maltepe Belediyesi, Başıbüyük Mahallesi’nde yerinde dönüşüm projesinin 300 konutluk ilk etabını hayata geçirmek için mahalle halkıyla sözleşme imzaladı. Muvafakatnameler alındıktan sonra, konutların yapımına başlanacak.

Maltepe'de yerinde dönüşüm olacak!

Maltepe Belediyesinin hazırladığı imar planı, 'yerinde dönüşüm' modeli ile mahalleliyi göçe zorlamayacak. Maltepe Belediyesi, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 30 yıldır yılan hikâyesine dönen imar sorununu bitirmek için bir plan hazırladı.

Maltepe'nin tapu sorunu çözülüyor!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülensu sakinleriyle buluştu. Kılıç, “Bizim kıblemiz belli. Mahalle halkının çıkarları doğrultusunda kentsel dönüşüm ve tapu sorunlarının tamamını, sizlere danışarak çözeceğiz" dedi

Maltepe'de kentsel dönüşüm bekleyen mahallere müjde!

Ali Kılıç, kentsel dönüşümü bekleyen Gülsuyu ve Gülensu mahallesine "plan" müjdesi vererek, "Daha önce sizlerce de kabul edilen Kentsel Dönüşüm planları, revize edilerek bu yılın sonbahar ayına kadar, çıkartılacak''dedi.

Maltepe'de kentsel dönüşüm bekleyen mahallelere 'plan' müjdesi!

Ali Kılıç, kentsel dönüşümü bekleyen Gülsuyu ve Gülensu mahallesine “plan” müjdesi vererek, “Daha önce sizlerce de kabul edilen kentsel dönüşüm planları, revize edilerek bu yılın sonbahar ayına kadar, çıkartılacak ve İBB'ye gönderilecek” dedi.

Maltepeliler kentsel dönüşümde kimseye muhtaç olmayacak!

Başıbüyük Mahallesi sakinleriyle buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’nin rantını yine Maltepelilere aktarmak için çalıştıklarını belirterek, Kentsel dönüşüm konusunda sizleri kimseye muhtaç ettirmeyeceğim" dedi

Maltepelilere kentsel dönüşüm kredisi verilecek!

Maltepe'deki kentsel dönüşüm projeleri için Maltepe Belediyesi ile Türkiye İş Bankası arasında düşük faizli kredi protokolü imzalandı. Protokol için imza töreni düzenlendi.

İş Bankası'ndan Maltepelilere kentsel dönüşüm kredisi!

Protokol için düzenlenen imza töreninde konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İlçemiz için kentsel dönüşüm acilen gereklidir. İş Bankası ile Maltepe’nin yenilenmesinde, başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Ali Kılıç: Dönüşümde Maltepelileri muhtaç etmeyeceğim!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’nin rantını yine Maltepelilere aktarmak için çalıştıklarını belirterek, “Seçim çalışmaları sırasında sizlere kentsel dönüşüm, imar ve kat izinleri konusunda hiçbir söz vermedik. " dedi.

Maltepe'de 2 mahalleye Dikmen Vadisi önerisi!

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi..

Ali Kılıç: Kentsel dönüşümde büyük beklentiler içine girmeyin!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, söz verdiği gibi ilk mahalle toplantılarından yaklaşık 3 ay sonra halkla tekrar bir araya geldi. Başkan Kılıç, “Kentsel dönüşüm konusunda büyük beklentiler içine girip de binam çok katlı olsun anlayışından vazgeçin" de

Maltepe' ye kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor!

Maltepe Belediyesi'nin, Avrupa Birliği ile işbirliğinin geliştirilmesi, Maltepe'nin Avrupa standartlarında bir kent haline dönüştürülmesi amacıyla oluşturduğu "Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Merkezi", CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da

Ali Kılıç: Ada bazlı dönüşümlerde enerji panelleri kurulacak!

Maltepe'de, Belediye Başkanı Ali Kılıç,yapılacak ada bazlı dönüşümlerde enerji ihtiyacı için enerji panelleri kurulacağını, evlerin çatısına da yağmur suyu toplama üniteleri yapılmasını planladıklarını açıkladı.

Ali Kılıç: Maltepe'de dönüşüm yapılırken enerji panelleri kurulacak!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yapılacak ada bazlı dönüşümlerde enerji ihtiyacı için paneller kurulacağını, evlerin çatısına da yağmur suyu toplama üniteleri yapmayı planladıklarını açıkladı. Ada bazlı dönüşümde enerji panelleri de kurulacak...

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Vega Kentsel Dönüşüm Proje Ve Test Laboratuvarı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vega Kentsel Dönüşüm Proje Ve Test Laboratuvarı Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Aybüke Kaygusuz Okucu ve Sümeyye Kaya ortaklığında kuruldu.

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Kiyan ve Müzeyyen Barut ortaklığında kuruldu.

Gülsuyu ve Gülensu sakinlerinin kentsel dönüşüm isyanı!

İstanbul Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahalle sakinleri uzun yıllardır mahallerinin yeniden inşa edilmesini bekliyor. Mahalle halkı, uzun süredir  bölgede gerginlik yaratan kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini sıraladı.

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Ekşioğlu tarafından kuruldu. 

Maltepe’nin dönüşümü masaya yatırıldı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalıştayında, 40 yıl sonra çözüme kavuşan Maltepe’nin Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm modelleri konuşuldu.

TOKİ Maltepe kentsel dönüşüm projesinde inşaat başlıyor!

TOKİ Maltepe kentsel dönüşüm projesi için inşaat çalışmaları başlıyor. Projede teslimler 2019 Nisan'da yapılacak..

TOKİ Maltepe Başıbüyük Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

TOKİ, İstanbul Maltepe'de 305 konutluk kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Dün yapılan ihaleye en yüksek teklifi 85 milyon 700 bin lira ile Yılkanur İnş. San ve Tic. AŞ & Bemak Asfalt Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı verdi.

TOKİ Maltepe kentsel dönüşümü için geri sayım başladı!

TOKİ'nin İstanbul'da yapacağı yeni projeler ev almak isteyenler dar ve orta gelirli vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. TOKİ, Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Yeni proje için 14 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak.

Gülsuyu ve Gülensu kentsel dönüşümünde vatandaş ne istiyor?

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 10 yılı aşkın süredir kentsel dönüşüm konuşuluyor. Mahallenin ilk isteği ise ‘yerinde dönüşüm’ Mahalleyi dönüşümden sonra terk etmeyeceklerini söyleyen vatandaş “Bu mahalle bizim, bizi görsün ona göre plan proje yapsınlar. " diyor.

Maltepe Başıbüyük'te kentsel dönüşümün önü açıldı!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nin yıllardır beklediği imar planları nihayet İBB Meclisi'nden geçti. 1/5000'lik planları geçen mahallede kentsel dönüşümün önü açıldı.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu’da kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul’un ilk gecekondu mahallelerinden Gülsuyu ve Gülensu’da kentsel dönüşüm 2017’de başlıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, semt sakinleriyle ortaklaşa hazırlanan projenin örnek bir dönüşüm olacağını söyledi...

maltepe kentsel dönüşüm projeleri Haberi

maltepe kentsel dönüşüm projeleri


Türkiye genelinde son günlerde yaşanan depremler akıllara, binların depreme karşı güçlendirilmesini getirdi. İlçe genelindeki riskli yapılarda dönüşüm için kolları sıvayan Maltepe Belediyesi de, son 3 yılda tespit edilen 2 bin 496 riskli binada dönüşüm için düğmeye basıldı.


Ada Bazlı Yerinde Dönüşüm Modeli ile Türkiye’de bir ilke imza atan Maltepe Belediyesi 3 yıldır riskli yapıların dönüşümüne önemli bir ivme kazandırdı. Depreme dayanıklı binalar inşa etmek için 3 yılda tespit edilen 2 bin 496 riskli binada dönüşüm için düğmeye basan belediye,  436 yıkım ruhsatı verirken, 566 yeni yapı ruhsatı verdi. İlçede depreme dayanıklı, modern binalar inşa edilirken, yaşam kalitesinin de arttırılması hedefleniyor.


MODERN SÜRGÜNE KARŞI YERİNDE DÖNÜŞÜM


45 yıldır kangren haline gelen ve belediyenin son süreçte mahalle halkı ile dayanışma içerisinde hazırladığı Gülsuyu-Gülensu Mahallelerinin...