04 / 10 / 2024

Malvarlığına karşı işlenen suçun cezası

Malvarlığına karşı işlenen suçun cezası

Malvarlığına karşı suçlar ve bu suçları işleyen kimselere verilecek cezalar Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki malvarlığına karşı suçlar nelerdir? Bu suçları işleyenlere hangi cezalar verilir?

Altın bozdurarak konut almak isteyenler dikkat! Uzman isim konutun altına karşı kayıp ve kazancını hesapladı!

Son dönemlerde konut fiyatlarının gerilemesiyle, altın ve mevduat yatırımcıları tekrar konuta yönelmeye başladı. Peki altın bozarak konut almak doğru mu? Uzman isim örnek vererek hesapladı. İşte konutun altına karşı kazanç ve kaybı....

OGM’den İzmir’de yanan alanların orman sınırlarının dışına çıkarıldığı iddialarına yalanlama!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yaptığı açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 gün önce yanan ormanlık alanın orman sınırlarının dışına çıkarıldığı" iddialarını yalanladı.

İzmir Bayraklı'daki 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 32648 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan bir kararla, İzmir Bayraklı'da yangınların etkilemiş olduğu  375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı. Söz konusu karara Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği'nden de tepki geldi.

Beykoz’daki yaklaşık 700 hane diken üstünde! Orman dışına çıkarılan alanlarda ne olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Beykoz’un 9 mahallesinde yaklaşık 700 hanenin orman vasfı dışına çıkarılması tepkilere neden oldu. İşte ayrıntılar...

9 ilde 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı! Her türlü inşaat yapılabilecek!

9 şehirdeki toplam 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı. Mega kent İstanbul’un Beykoz ormanlarında 27 parça orman alanı yine villalara kurban edildi.

İstanbul'da bu ay 493 bin metrekarelik alan orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mega kent İstanbul'da 493 bin metrekarelik alan bu ay içerisinde orman sınırları dışına çıkarıldı ve şehre dahil edildi. İstanbul'un genişleme sürecine mercek tutan araştırmalar, şehre bağlı köylerin "kırsal mahalle" statüsü ile nasıl büyüdüğünü de sözler önüne serdi.

Beykoz’daki kaçak lüks villaların işgal ettiği 183 bin metrekarelik alan, 'orman alanı' dışına çıkarıldı!

Beykoz’da ormanlık alana yapılan kaçak 26 havuzlu lüks villaların yer aldığı 183 bin metrekarelik orman alan, orman alanı’ dışına çıkarıldı. İşte ayrıntılar... 

8 şehirdeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı! Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de açıklandı! 

Amasya, Balıkesir, Kastamonu, Manisa, Muğla, Samsun, Sinop ve Sivas illerinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Son bir ayda araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş hızlandı!

Altın ve para piyasaı uzmanı İslam Memiş, son bir ayda Türk lirasına ciddi geçiş olduğunu açıkladı. Vatandaşların çoğu araba, ev ve toprak almak için Türk Lirası'na geçiş yaptığını belirtti.

ABD'li banka açıkladı: Dolar 30 TL’nin altına inecek! İşte o tarih

ABD'nin önde gelen bankalarından Well Fargo, dolar/TL kuruyla ilgili seçimlerin ardından sürpriz bir rakam açıkladı. Dev Banka doların en üst seviyede olduğunu söyleyerek 30 TL’nin altına ineceği tarihi verdi.

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Malvarlığına karşı işlenen suçun cezası Haberi

Malvarlığına karşı işlenen suçun cezası

Malvarlığına karşı suçlar nelerdir?

Malvarlığına karşı suçlar ve bu suçları işleyen kimselere verilecek cezalar Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanun gereğince başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hâle getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılıyor. 


ONUNCU BÖLÜM

Malvarlığına Karşı Suçlar

Hırsızlık

MADDE 141. - (1) Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.


(2) Ekonomik bir değer taşıyan her türlü enerji de, taşınır mal sayılır.


Nitelikli hırsızlık

MADDE 142. - (1) Hırsızlık suçunun;

a) Kime ait olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında veya ibadete ayrılmış yerlerde bulunan...