06 / 05 / 2024

Manisa deprem veri istasyonu

Manisa deprem veri istasyonu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli ve Akhisar ilçelerinde kurulacak deprem veri toplama istasyonu için imzalar atıldı...

Yerli ve milli deprem erken uyarı sistemi resmen kullanılmaya başlandı!

Akıllı sistemlere entegre edilen EDIS Deprem Erken Uyarı Sistemi, alışveriş merkezlerinden, sanayi şirketlerine, bankalardan, holding merkezlerine kadar pek çok alanda kullanılmaya başlandı.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Son dakika az önce deprem oldu! Manisa'da korkutan deprem! 

Kandilli Rasathanesi son dakika deprem açıklaması yaptı. Manisa’nın Bakır-Kırkağaç ilçesinde saat 16.37’de 3,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem 5 kilometre derinlikte oldu.

Son Dakika! Balıkesir'de şiddetli iki deprem art arda meydana geldi: AFAD'dan ilk açıklama

Son dakika haberine göre Balıkesir'de saat 02:00 sularında iki şiddetli deprem meydana geldi. Depremlerin şiddeti açıklandı. AFAD, depremle ilgili Türkiye'ye ilk bilgileri paylaştı. Son depremler Bursa, Manisa, İzmir ve İstanbul'da hissedildi. İşte detaylar..

Manisa'da depreme karşı hangi önlemler alınıyor?

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesi cevaplandı.

Manisa'da deprem konutlarının inşaatı tamamlandı!

Önceki yıl Manisa'da meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Yeni konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Elazığ'daki Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı yeniden başladı!

24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 şiddetinde depremin meydana geldiği Elazığ’da 41 vatandaş yaşamını yitirdi, 5 yapı yıkıldı, binlerce binada ise ağır hasar meydana geldi. Deprem sonrasında merkezde inşa edilen 26 katlı Alışveriş ve Yaşam Kompleksi inşaatı durdurulmuştu. Şimdi ise yeni bir gelişme yaşandı.

Manisa Meydan 19 Haziran'da satışta! Yeni proje!

Gergül İnşaat tarafından Manisa Uncubozköy'de hayata geçen Manisa Meydan projesi 19 Haziran'da lansmana özel fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Proje içerisinde alışveriş merkezi, ofis ve konutlar yer alacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binası bitme aşmasında!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, alışveriş merkezi ve otel inşası gibi projelerin yer aldığı çalışmaları inceledi. 

TMMOB'dan Manisa deprem raporu: 42 mahalle fay üzerinde!

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın, Manisa’nın diri fay hattı üzerinde bulunduğu belirtilen raporunda acilen harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Raporda master planlarının hazırlanmasının öneminin de altı çizildi. 

Manisa Saruhanlı'ya AVM müjdesi! 

2021 yılında 23 projenin hayata geçeceğini söyleyen Manisa Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, bu projelerden birinin alışveriş merkezi inşaatı olduğunu dile getirdi. 

Manisa Prime projesinde sona yaklaşıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, içerisinde Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, alışveriş merkezi ve otel gibi alanların bulunduğu kentin yeni gözdesi olacak olan Manisa Prime projesini inceledi.

İzmir'deki deprem Manisa'da bir binada çatlaklar oluşturdu! Bina tahliye edildi!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar oluşan apartman boşaltıldı.

Manisa deprem veri istasyonu Haberi

Manisa deprem veri istasyonu


Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentte sağlıklı ve sağlam yapıların yükselmesi ve mevcut yapılarında sağlamlaştırılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında deprem ön kestirimi ile gelecekte olabilecek bir depreme ait belirtilerin disiplinli yaklaşımlar ve yöntemler ile belirlenmesi amacıyla veri toplama istasyonu kurulmasına yönelik protokol imzalandı. Salihli ve Akhisar ilçelerinde kurulacak olan veri toplama istasyonu için gerçekleşen protokole İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu ve KURUKAMO yöneticileri de katıldı.

Veri İstasyonu ile Depremin Kaynağından Kontrol Sağlanacak

İmzalanan protokolle ilgili bilgiler aktaran Köroğlu, “Ülkemizin tamamı deprem kuşağında olup yıllar içerisinde birçok yıkıcı depreme maruz kaldı. Biz de ülke olarak yıllar içerisinde depremlerden sonra edinilen bilgilerin ışığında ön kestirime dayalı bilimsel çalışmalar yapıldı. Şimdi bizde Manisa...