29 / 04 / 2024

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, çarpık kentleşme, imar ve revizyon planları, kentsel dönüşüm gibi bir çok konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Kuveyt Türk'ten esnaf ve çiftçilere destek; 300 TL harcama iadesi, 500 TL altın puan

Kuveyt Türk, müşterilerine yönelik özel bir teklif sunarak esnaf ve çiftçileri desteklemeye devam ediyor. Banka, yeni müşterilerine özel olarak tasarlanmış bir "Hoş Geldin Paketi" sunarak, finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor. İşte detaylar...

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

Manisa Demirci ve Gördes için acele kamulaştırma kararı!

Manisa ili, Demirci ve Gördes ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Esnaf ve müzisyenlerden kira tepkisi!

Esnaf ve müzisyenler Kovid-19 önlemleri kapsamında uygulanan yasakları değerlendirdi. Sokağa çıkma yasağı saatinin ve işletmelerin açık kalma saatinin yeterli olmadığını belirten esnaf, kiralardan da şikayet etti.

Son dakika haberi! Esnaf ve sanatkarların kredi borçlarına erteleme!

Kovid-19 sebebiyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, TESKOMB kefaletiyle veya doğrudan Türkiye Halk Bankasından kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçları ertelenecek.

Gelir kaybı ve kira desteğine başvuru yapan esnaf ve tacirler mecliste!

Gelir kaybı ve kira desteği paketlerine başvuruda bulunan esnaf ve tacirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmeli!

Kanaat Önderleri’nde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın konuğu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken oldu. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaf ve sanatkarlara kredi taksit ödemelerinde erteleme müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir." dedi.

Gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkar başvuru yaptı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkarın başvuru yaptığını söyledi.

Halkbank'tan esnaf ve sanatkarlara kredilerde faiz indirimi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla, bankaca doğrudan esnaf ve sanatkarlara 2021'de kullandırılacak krediler ile önceki yıllarda kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021'e devreden kredilere yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak.

 Esnaf ve sanatkarlara sağlanan destekler devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik çalışmalarımız ve hükümetimizce sağlanan destekler etkinlikle sürecektir." dedi.

Manisa esnafından kira yardımı talebi!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa esnafı ile görüştü. Başevirgen, "Esnaflarımızın talepleri net. Günü gelen tüm kredi ve ödemelerin ötelenmesi, kira yardımı yapılması" dedi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Haberi

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Bahattin Akyüz, şehirdeki çarpık kentleşme, imar ve revizyon planlan, kentsel dönüşüm gibi bir çok konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Çarpık ve düzensiz kentleşmenin yıllardır Manisa'nın kaderini etkilediğini kaydeden Bahattin Akyüz, imar planlannın ve kentsel dönüşüm projelerinin olduğu bir çalışmanın acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. 


TOKİ'nin Akgedik'te yapacağı evlerin Manisa Merkez'e bir faydası olmayacağını belirten Akyüz, "Manisa'da gecekonduları kaldırmadığımız sürece, başımıza yıkılacak evleri kaldırmadığımız sürece, Akgedik'e yeni ev yapsanız da, Manisa'nın kaderini ve geleceğini değiştiremezsiniz. Oradaki insanlar, araçla yine buraya gelecek. İmara yeni açılacak alanlarla Manisa değişir. Manisa merkezi planlamadıkça, dışarıya istediğimiz kadar ev yapalım, TOKİ ev yapsın; kimliği, karakteri geri dönmez. TOKİ'deki evin, merkezdeki yaşantıya hiçbir faydası yok" dedi. 


MESO Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa'nın...