28 / 04 / 2024

mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

Konutlarda kullanılan enerjinin büyük bir kısmı ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketiliyor. Söz konusu bu enerjinin; etkin kullanılması, ısı yalıtımı ile sağlanabiliyor. Peki, mantolama yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

TOKİ Mart 2024 projelerine başvurmak isteyenler aman dikkat! e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ'nin satışları devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler söz konusu başvuruları nasıl yapacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler TOKİ başvuruları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır? 

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras paylaşırken nelere dikkat edilmeli! Mevcut hakkınız elinizden alınmasın!

Miras paylaşımı yapılırken uygulanan kurallar vatandaşlar arasında oldukça büyük ilgi çekmektedir. Buna göre, kardeşler arasında miras paylaşımının az bilinen ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. 

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri yapılırken belirli bir prosedür takip edilir. Dolayısıyla bu işlem için yapılması gerekenler bilinmelidir. Hisseli tapu devri sürecinde ilgili merciler devreye girer ve bazı ödemelerin yapılması gerekir. Peki hisseli tapu devri nedir ve nasıl yapılır?

Sağlık turizminde 200 milyon doların üstünde anlaşma yapıldı!

İstanbul’da bu yıl ilk defa “1’nci Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı”, düzenlendi. Türk sağlık sektörüyle beraber Arap ve Türk Cumhuriyetleri’ndeki sağlık sektörü öncülerini buluşturan fuarda, 15 bine yakın ikili görüşme yapılırken, 200 milyon doların üzerinde anlaşmanın yapıldı.

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

mantolama yapılırken dikkat edilmesi gerekenler

Mantolama yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Binalarımız kışın soğuyor, yazın ise ısınıyor. Kışın kömür, doğalgaz gibi yakıtlar kullanarak evimizi soğumaması için ısıtır, yazın ise ısınan evimizi klimalarla soğuturuz. 


Mantolama işlemiyle kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak amacıyla binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında, ısı geçişini azaltan önlemler alınıyor.


Meskenlerde kullanılan enerjinin büyük bir kısmı ısıtma ve soğutma amaçlı olarak tüketiliyor.  Söz konusu bu enerjinin; etkin kullanılması, ısı yalıtımı ile sağlanabiliyor.


Binalarda mantolama, binaların çatı ve duvarlarına, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere, tesisat boruları ve havalandırma kanallarına, garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılıyor. 


Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılarak kışın pencerelerden oluşan ısı kayıpları azaltılır, yazın...