08 / 05 / 2024

marmara depreminde kaç insan öldü

marmara depreminde kaç insan öldü

Ülkemizde 17 Ağustos 1999 hatırlanmak istenmeyen bir tarihtir. Bu tarihte hepimizi yasa boğan ve ülkemizi her anlamda olumsuz etkileyen 1999 Marmara depremlerini yaşadık. Depremin, üretim kaybı 15 milyar dolardı.

Beklenen Marmara depreminde 320 milyar dolarlık bir hasar olacak! Milyonlara bina tamamlama sigortası önerisi!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, olası Marmara depreminin Türkiye'ye maliyetinin 320 milyar dolar seviyesinde olabileceğine dikkat çekerek, bina tamamlama sigortalarını işaret etti. İşte o açıklama...

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, deprem bölgesindeki son durum ve deprem gerçeği ile ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu, İstanbul için ciddi bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Marmara Chn Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Marmara Chn Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Erkan Fidan tarafından kuruldu.

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde önemli açıklamalar yapan uzmanlar, dirençli binaların artık tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi.

Beklenen büyük Marmara depremi için ezber bozan açıklama! 6.5 büyüklüğünde risk var! Uzman isimden Kumburgaz açıklaması!

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, gözler yeniden Marmara'ya çevrildi. Peki beklenen İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak? Nereleri etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür, Marmara depreminde ekonominin çarklarının duracağına, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının kalmayacağına dikkat çekti. 

Marmara'da 7 büyüklüğünde 2 farklı deprem bekleniyor! Deprem uzmanından kritik açıklama: Büyük deprem ne zaman olacak?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyük deprem ne zaman ve kaç şiddetinde olacak?

Uzmanlar uyardı: İstanbul’da Marmara’ya yakın binalar büyük risk altında!

Beklenen İstanbul depreminde öncelikle Marmara Denizi kıyısındaki yapıların etkileneceğini belirten uzmanlar ilçe ilçe uyarılarda bulundu.

marmara depreminde kaç insan öldü Haberi

marmara depreminde kaç insan öldü

Ülkemizde 17 Ağustos 1999 hatırlanmak istenmeyen bir tarihtir. Bu tarihte hepimizi yasa boğan ve ülkemizi her anlamda olumsuz etkileyen 1999 Marmara depremlerini yaşadık. Marmara bölgesi bu depremin yıkıcı etkisini yaşadı; binlerce insan hayatını kaybederken, binlercesi yaralandı. Binlerce yapı yıkılırken, binlerce yapıda ağır hasar gördü. Ekonomimizde felce uğradı. Bu depremde 17 bin 479 insanımız hayatını kaybetti. 45 bin 953 kişi yaralandı. Yaklaşık 244 bin 383 konut ve işyerinin hasar gördü. 


Depremin, üretim kaybı dâhil Gayri Safi Milli Hâsılaya etkisi ise 15 milyar dolar idi. Dilerim Al lah'tan(C.C) bir daha ülkemize ve dünyaya böyle depremler yaşatmaz. 


İnsanlar yersiz, yurtsuz kalmaz ve beraberinde acılar yaşamaz. Aradan 15 yıl geçmesine rağmen deprem konusunda hala önemli dersleri almada yeterli hale gelemediğimiz ortadadır. Birçok olumlu adımlar atılmasına...