08 / 05 / 2024

Marmara Köşkü yeniden mi inşa edilecek

Marmara Köşkü yeniden mi inşa edilecek

Geçtiğimiz günlerde yıkılan, Cumhuriyet’in simge mekânlarından Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Marmara Köşkü’nün aslına uygun olarak yeniden inşa edileceği açıklandı.

Prof. Dr. Naci Görür '4'ün altındakileri ciddiye almayın' diyerek uyarıda bulundu!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Körfezi'ndeki peş peşe yaşanan depremler ile ilgili olarak, 4'ün altındaki sarsıntıları ciddiye almadığı kaydetti. Sayın Görür, halihazırda bir deprem beklendiği uyarısını da yine hatırlattı.

Son Dakika: Kamu-Sen'den memur ve emekli maaşlarına zam talebi! 2024'te maaşlar ne kadar artacak?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memur maaşlarının en az yüzde 58,46'lık yeniden değerleme oranı kadar yükseltilmesini ve bunun üzerine de yüzde 10 refah payı verilmesini talep etti.

Prof.Dr. Naci Görür'den korkutan Marmara depremi açıklaması: İstanbul'un üçte biri göçük altında kalabilir!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. Prof.Dr. Naci Görür'den korkutan bir son dakika açıklaması geldi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

İstanbullulara şok uyarı: Marmara fayı kırıldı, kırılacak! İstanbul depremi için kritik veriler peş peşe açıklandı!

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük depremin ardından olası büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. İstanbullulara şok uyarı: Marmara fayı kırıldı, kırılacak! İstanbul depremi için kritik veriler peş peşe açıklandı!

Aile Bakanlığı'ndan zil takıp oynatacak son dakika müjdesi! Şimdi hemen T.C Kimlik kartıyla gidip alın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların üzerindeki yükü yeniden hafifletmek için adımlar attı. Bakanlık, vatandaşlara ulaşım konusunda yardım edecek. Başvuru için ise nüfus cüzdanı yeterli.

Ahmet Akbalık, yeniden Özak GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu! 

Özak GYO'nun 20 Nisan'da gerçekleştirilen toplantısında, Yönetim Kurulu görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Ahmet Akbalık Yönetim Kurulu Başkanı, Ürfi Akbalık ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

Raif Ali Dinçkök, yeniden Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Akmerkez GYO Yönetim Kurulu Üyeleri arasında görev taksimi gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Raif Ali Dinçkök Yönetim Kurulu Başkanı, Murat Gigin Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu. 

Raif Ali Dinçkök, yeniden Akiş GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Akiş GYO Yönetim Kurulu tarafından, Raif Ali Dinçkök'ün Yönetim Kurulu Başkanı ve Ahmet Cemal Dördüncü'nün Yönetim Kurulu Başkan Vekili olmasına karar verildi. 

SGK'ya 61 milyar liralık yapılandırma başvurusu yapıldı!

1 milyon 190 bin borçlu, 61 milyon liralık yeniden yapılandırma için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu.

Yavuz Işık, yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 24 Haziran'da yaptığı 34. Olağan Genel Kurulunda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerini açıkladı. Yavuz Işık, Yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Ahmet Akbalık, yeniden Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Akbalık'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Ürfi Akbalık'ın seçilmelerine karar verildi.

Emlak sektörüne müsilaj etkisi!

1.5 senedir Kovid-19 krizi yetmiyormuşçasına şimdi de deniz salyası denilen müsilaj tehlikesi ortaya çıktı. Müsilaj yalnızca İstanbul sahillerini değil ve tüm Marmara kıyılarını, Ege ve Karadeniz sahillerini de etkisi altına aldı. Salya, emlak sektörünü de etkiledi...

Marmara Köşkü yeniden mi inşa edilecek Haberi

Marmara Köşkü yeniden mi inşa edilecek

Atatürk Orman Çiftliği içerisindeki, Atatürk tarafından kullanılan ve geçtiğimiz günlerde yıkıldığı ortaya çıkan Marmara Köşkü’nün aslına uygun biçimde yeniden yaptırılacağı öğrenildi. Ankara Mimarlar Odası, Marmara Köşkü’nün yargı süreci devam etmesine rağmen yıkıldığını açıklamıştı. Bunun üzerine mahkemenin verdiği Köşk’ün yıkımının yürütmesinin durdurulması kararına rağmen neden yıkımın yapıldığı gündeme gelmişti.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, söz konusu mahkeme, yürütmeyi durdurma kararından sonra davayı esastan karara bağladı ve Ankara Mimarlar Odası’nın köşkün yıkımının iptali istemini reddetti. Yıkım da bu kararın ardından gerçekleştirildi.


ODTÜ raporu

Bakanlığın aktardığı bilgilere göre, yıkımla ilgili süreç Marmara Köşkü’nün restore edilmek istenmesiyle başladı. 1930’lu yıllardan bu yana birçok kez tadilat gören binanın orijinalliğini kaybettiği eski ve yeni fotoğraflarla belgelendi. 1 yıl önce köşkün aslına uygun olarak restorasyonu için hazırlanan...