30 / 04 / 2024

marmarayın ilk sürüşü

marmarayın ilk sürüşü

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ve vatman Serkan Yavaş, Marmaray' ın Üsküdar Meydanı' ndaki açılış töreninin ardından ilk sefere katılacak heyeti beklerken, son hazırlıklarını yapıyor...

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Motosiklet kullananlar dikkat! B ve A1 sınıfı sürücü belgesi olanlar motosiklet kullanabilecek!

Motorsiklet kullanan sürücüler için yeni bir karar daha Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 125 cc'nin altında bulunan motorlar B ehliyet ile kullanılabilecek.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Motorinde ikinci indirim hemen yarın geliyor! Sürücülere peş peşe müjde: Fiyatlar 35 liraya düşecek!

Sürücülerin son zamanlarda merakla beklediği akaryakıt fiyatlarında peş peşe indirim haberleri gelmeye başladı. Motorine dün gece yarısından itibaren 1.34 TL indirim gelmişti. Yarın fiyatlar yeniden düşecek. İşte o rakamlar...

Benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? ÖTV zammı gelecek mi? Sürücüler aman dikkat!

Geçtiğimiz günlerde, akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı beklendiği ileri sürülmüştü. Bakan Şimşek, konuya açıklık getirdi. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 1 Aralık 2023 fiyat listesi...

Ral Yatırım Holding'in 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam hasılatı 1 milyon 24 TL oldu!

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 206 oranında artırarak 286 milyar TL’ye çıkardı.

Kocaeli'de 2023'ün ilk yarısında tamamlama vizesi alan yatırımlar 1.336 kişiye istihdam sağladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 yılının ilk yarısında Kocaeli'de toplamda 1 milyar 112 milyon 370 bin Türk Lirası  tutarındaki yatırımlara "tamamlama vizesi" verildi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Buğday, arpa, mısır fiyatları haftanın ilk gününe nasıl başladı? Yükseliş var mı? Çiftçiler dikkat! 

Çiftçiler buğday, arpa, mısır fiyatlarının yeni haftaya nasıl başladığını merakla araştırıyor. İşte borsa borsa 28 Ağustos 2023 fiyat listesi...

ATA GYO'dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL'lik net kar!

ATA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2023 yılının ilk yarısında başarılı performansını sürdürerek 53.4 milyonluk net kar elde etti.

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,42 değer kazandı ve 6.633,04 puana yükseldi.

Borsa günün ilk yarısında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yatırımcılar tarafından büyük bir merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.803,37 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.

ALO 181'e 2023'ün ilk yarısında 640 bin 795 çağrı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ALO 181 Çağrı Merkezi ile 2023 yılının ilk yarısında 640 bin 795 çağrı kayda alındı.

marmarayın ilk sürüşü Haberi

marmarayın ilk sürüşü


Marmaray'ın ilk sürüşünü gerçekleştirecek vatman Serkan Yavaş, "Böyle önemli bir günde sürüş bana nasip oldu, çok mutluyum" dedi. 


TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ve vatman Serkan Yavaş, Marmaray'ın Üsküdar Meydanı'ndaki açılış töreninin ardından ilk sefere katılacak heyeti beklerken, son hazırlıklarını yapıyor. 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile konukları taşıyacak ilk sefere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kurt, böyle bir günde Asya ile Avrupa'yı birleştiren bir ulaşım koridorunda yolcu taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 


Kurt, az sonra yapılacak ilk sefer için 4 aydır deneme sürüşleri yapıldığını belirterek, ilk seferde kullanılacak trenin daha önce banliyö hattında kullanıldığını anlattı. 


İlk seferi gerçekleştirecek 25 yıllık vatman Serkan Yavaş da "Böyle önemli bir günde böyle bir törende sürüş bana nasip oldu, çok...