24 / 07 / 2024

marmaris heyelan su taşkını

marmaris heyelan su taşkını

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış su taşkınları ve heyelana neden oldu. Marmaris’te iki günden bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağmur Sabah saatlerinde etkisini arttırdı.

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Marmaris'te Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen ve tartışmalara neden olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi sebebiyle bazı sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Marmaris'te yeşil alanlar imara mı açılıyor?

Cumhurbaşkanlığı saray inşası yapılacak olan Marmaris'in cennet koylarında ağaç kesiminin başladığı iddia edilerek suç duyurusunda bulunuldu. 

Bilinçsiz yapılaşma heyelan riskini artırır!

Zonguldak yaşanan heyelan ve sel felaketlerini tetikleyen risk faktörlerini açıklayan BEÜ Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kurtuluş Sedar Görmüş, doğal su toplama çizgilerinin korunması gerektiğini vurguladı.

Ali Ağaoğlu bayramı Duygu Su Gülperi ile geçirdi!

Kurban Bayramı tatili için Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde satın aldığı Çiftlik Adası’na gelen işadamı Ali Ağaoğlu, birlikte olduğu Duygu Su Gülperi ile fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaştı.

Marmaris'e baraj yapılmasına tepki!

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki su sorununa çözüm getirmesi amacıyla Marmaris'e yapılması planlanan baraj, bazı kesimlerce istenmedi. Baraj için Bördübet Mevkii'ne inceleme yapılması üzerine baraj karşıtları eylem yaptı.

Sivas Suşehri'nde 30 adet afet konutu yapılıyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde evi heyelan riskiyle karşı karşıya olan vatandaşlar için 30 afet konutu yapılıyor. Perçi ve Ekinci, inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sivas Suşehri'nde afet konutları inşa ediliyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde evinde heyelan riski olan vatandaşlar için 30 afet konutu yapılıyor. Kaymakam Kadir Perçi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, yapımına başlanan afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Marmaris'te heyelan meydana geldi!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış su taşkınları ve heyelana neden oldu. Marmaris’te iki günden bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağmur Sabah saatlerinde etkisini arttırdı.

Marmaris'te sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı!

Yoğun yağış Marmaris'i de etkiledi. Marmaris'te etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçede akşam başlayan yağış, ilerleyen saatlerde şiddetini artırdı.

Marmaris Taşlıca'da su sorunu yaşanıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Mahallesi'nde 100 yıla dayanan susuzluk sorununa, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan 'Yağmur Suyu Biriktirme Göleti' de çare olmadı.

Marmaris'te marinalar körfez dışına çıkarılsın talebi geldi!

Marmaris'te marinalar körfez dışına çıkarılsın talebi geldi. Çevreciler su sirkülasyonunun çok az olduğu körfezdeki marinaların, canlı yaşamını olumsuz etkilediğini iddia etti.Körfezde bağlı tekne sayısı yaz aylarında 5 bini geçiyor.

Zonguldak'ta sağnak yağış nedeni ile heyelan meydana geldi!

Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı, caddelerde su birikintileri oluştu, heyelan meydana geldi.Araç kısa süreli uğraşın ardından çıkarılırken, yolun bir bölümü trafiğe kapatıldı.

marmaris heyelan su taşkını Haberi

marmaris heyelan su taşkını

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış su taşkınları ve heyelana neden oldu.

Marmaris’te iki günden bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağmur Sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede son 24 saat içinde metrekareye 120,65 kilogram yağış düştü. Sabah 05.00 ile 08.00 saatleri arasında ise metrekareye düşen yağış miktarı 50 kilogram olarak kaydedildi.


Geceden bu yana devam eden sağanak yağış sonrası Hisarönü ve Karacasöğüt mahallelerinde su taşkınları meydana geldi. Karacasöğüt’te çok sayıda sebze ve çilek seraları zarar görürken ev ve yazlık konutları su bastı.. Mahalleye bağlı Bayır mevkisinde ise bir evin bahçesinin istinat duvarı çöktü.


Hisarönü’nün Değirmenyanı mevkisindeki de taşkınlar nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı. Evlerin bahçeleri göle dönerken, Uzunöz mevkisinde yerleşim yerlerine giden...