18 / 05 / 2024

Marmaris su çilesi

Marmaris su çilesi

Marmaris'e 55 kilometre uzaklıktaki Taşlıca köyünde yaklaşık 150 yıldır devam eden su sorunu bu yaz da çözüme kavuşturulamadı. Köyden su problemi sebebiyle yaklaşık bine yakın kişi ilçeye veya başka yerlere göç etti...

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Marmaris'te Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen ve tartışmalara neden olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi sebebiyle bazı sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Marmaris'te yeşil alanlar imara mı açılıyor?

Cumhurbaşkanlığı saray inşası yapılacak olan Marmaris'in cennet koylarında ağaç kesiminin başladığı iddia edilerek suç duyurusunda bulunuldu. 

Ali Ağaoğlu bayramı Duygu Su Gülperi ile geçirdi!

Kurban Bayramı tatili için Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde satın aldığı Çiftlik Adası’na gelen işadamı Ali Ağaoğlu, birlikte olduğu Duygu Su Gülperi ile fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaştı.

Marmaris'e baraj yapılmasına tepki!

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki su sorununa çözüm getirmesi amacıyla Marmaris'e yapılması planlanan baraj, bazı kesimlerce istenmedi. Baraj için Bördübet Mevkii'ne inceleme yapılması üzerine baraj karşıtları eylem yaptı.

Marmaris'te heyelan meydana geldi!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış su taşkınları ve heyelana neden oldu. Marmaris’te iki günden bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağmur Sabah saatlerinde etkisini arttırdı.

Akçaabat Ambarcık Mahallesi’nin 30 yıllık su çilesi bitti!

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün sondaj çalışmaları neticesinde yıllardır su problemi yaşayan Akçaabat’ın Ambarcık Mahallesi’nde günlük 100 ton su kapasitesine sahip kaynak bulundu.

Marmaris'te sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı!

Yoğun yağış Marmaris'i de etkiledi. Marmaris'te etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçede akşam başlayan yağış, ilerleyen saatlerde şiddetini artırdı.

Marmaris Taşlıca'da su sorunu yaşanıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Mahallesi'nde 100 yıla dayanan susuzluk sorununa, 2008 yılında 1 milyon lira harcanarak yapılan 'Yağmur Suyu Biriktirme Göleti' de çare olmadı.

Marmaris'te marinalar körfez dışına çıkarılsın talebi geldi!

Marmaris'te marinalar körfez dışına çıkarılsın talebi geldi. Çevreciler su sirkülasyonunun çok az olduğu körfezdeki marinaların, canlı yaşamını olumsuz etkilediğini iddia etti.Körfezde bağlı tekne sayısı yaz aylarında 5 bini geçiyor.

Hilvan'da su çilesi devam ediyor!

Hilvan 11 içme suyuna kavuşturması beklenen 'Hilvan İçme Suyu Arıtma Tesisi' projesinin bir türlü bitirilememesi Hilvanlıları mağdur etmeye devam ediyor. Halk, su sıkıntısından dolayı abdest alamadıklarını söylüyor.

Marmaris'in bir köyünde su çilesi sebebi ile göç yaşandı!

Marmaris'e 55 kilometre uzaklıktaki Taşlıca köyünde yaklaşık 150 yıldır devam eden su sorunu bu yaz da çözüme kavuşturulamadı. Köyden su problemi sebebiyle yaklaşık bine yakın kişi ilçeye veya başka yerlere göç etti...

Marmaris'te ekolojik denge bozuluyor!

Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Nuri Tarkan, Marmaris Körfezi'nde ekolojik dengenin bozulduğunu belirterek, “Deniz yaşam alanları, insanlar tarafından işgal ediliyor. Drenaj, kanalizasyon ve taşkın kontrol sistemlerin

Ahi Çelebi Camii'nin su baskını çilesi bitiyor!

Çevresindeki zeminle kot farkı bulunduğu için birçok kez sular altında kalan Ahi Çelebi Camii'nin yıllar süren çilesi bitiyor. Uzun yıllar harap halde kalan ve bakımsızlıktan çökme tehlikesi yaşayan cami, restore edildikten sonra da su baskınlarıyla baş e

Marmaris su çilesi Haberi

Marmaris su çilesi

Marmaris'in Taşlıca köyünde 150 yılı aşkın süredir devam eden su sorunu nedeniyle vatandaşların göç etmeye başladığı belirtildi.


İlçe merkezine 55 kilometre uzaklıktaki, halkının büyük bir kısmının geçimini hayvancılıktan sağladığı Taşlıca köyü bu yazı da susuz geçirdi. Eşeklerle taşıdıları ve komşu köyden satın aldıkları sularla depoları doldurarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan köylülerin, hayvanları için yaptırdıları göletlerin de kurumaya başlaması nedeniyle sıkıntıları arttı. Köyün bir buçuk asırdır devam eden su çilesi yüzünden yeni nesil, Taşlıca'dan göç etmeyi tercih ederken, köydekilerin büyük bir kısmını yaşlılar oluşturuyor.


Taşlıca Köyü Muhtarı Şadi Altınışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1850 yılında kurulmuş olan köylerinin o günden beri su sıkıntısı çektiğini ve iyi niyetle yapılmış bazı çalışmalara rağmen bu su sorununun çözüme kavuşturulamadığını söyledi. İl Özel İdaresi tarafından 2006 yılında...