19 / 05 / 2024

Martı Grubu borç

Martı Grubu borç

Martı Grubu halka açık şirketleri Martı Otel İşletmeleri A.Ş ve Martı Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Denizbank A.Ş arasında mevcut kredilerin yapılandırılmasıyla ilgili protokol görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı...

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Kısa vadeli dış borç stoku mart sonu itibarıyla yüzde 8,7 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), martta kısa vadeli dış borç stokunun, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 8,7 yükselerek 161,4 milyar dolara çıktığını duyurdu.

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mart ayına yönelik enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre martta enflasyon yüzde 5.8 arttı.

İhtiyaç kredileri coştu! Borcu borçla kapatıyoruz! Bir haftada ihtiyaç kredileri 15 milyar lira birden arttı!

Merkez Bankası’nın faiz üst sınırı koymasına rağmen mart ayının son haftasında ihtiyaç kredileri adeta gaza bastı. İhtiyaç kredileri, 15 milyar lira birden artarken, bu artışın EYT’lilerin yanı sıra borcu borçla kapatmaya çalışan tüketicilerin kredi talebinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Gırtlağa kadar kredi kartı borcuna battık! Bireysel kredi kartı borçları toplamı tüyler ürpertti!

İnsanların bireysel kredi ve kredi kartı borçları toplamı 10 Mart 2023 tarihi itibarıyla, 28 milyar 915 milyon TL artarak 1 trilyon 745 milyar 807 milyon TL’ye ulaştı.

Bor rezervinde lider! Türkiye'nin ilk ve tek bor karbür tesisinin açılış tarihi belli oldu!

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi 19 Mart 2023 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başlayacak. Tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, senede bin ton bor karbür üretileceği öğrenildi.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

İşbankası kredi borçlarını siliyor! İşte gündeme düşen açıkalma!

İş Bankası Grubu, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı aldığını, bölgede üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak için de ilk aşamada 10 milyar TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu.

100 milyon dolara sattı 48 milyon dolara geri aldı

İstanbul Mecidiyeköy'deki Sapphire AVM eski sahibine geri döndü. Kiler Grubu borçları nedeniyle üç yıl önce 100 milyon dolara sattığı AVM'yi 48 milyon dolara geri almak üzere anlaşma imzaladı.

EYT'de 40 meslek grubu için askerlik ve doğum borçlanması dışında primi etkileyecek önemli detay

EYT çıkmadan önce eksik prim günlerinin tamamlanması ve borçlanmaların yapılması için SGK müdürlüklerinde hummalı çalışma devam ederken 40'tan fazla meslek için emekliliği öne çeken önemli bir detay daha var.

TOKİ Konya Akören alt gelir grubu başvuruları 14 Mart'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Akören alt gelir grubunda yer alan 15 adet konut için başvurular 14 Mart tarihi itibariyle başlıyor.

TOKİ'ye olan borç miktarı 26.4 milyar TL oldu!

CHP TBMM Grubu tarafından hazırlanan haftalık ekonomi raporu verilerine göre; vatandaşların banka ve finansman şirketlerine olan borcu 882.3 milyar Türk Lirası oldu. Aynı zamanda vatandaşların TOKİ'ye olan borçları da 26.4 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştı.

Martı Grubu borç Haberi

Martı Grubu borç

50 yılı aşkın süredir turizm sektöründe faaliyet gösteren sektörün öncü kuruluşlarından olan Martı Grubu kredi yapılandırılması hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Martı Otel İşletmeleri A.Ş ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Denizbank A.Ş arasında mevcut kredilerin yapılandırılmasıyla ilgili protokol görüşmelerinin devam ettiği  ve çok kısa bir süre içinde olumlu sonuçlanacağı belirtildi.

Martı Group'un açıklaması: 
Halka açık şirketlerimiz Martı Otel İşletmeleri A.Ş ve Martı Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Denizbank A.Ş arasında mevcut kredilerimizin yapılandırılmasıyla ilgili protokol görüşmeleri devam etmektedir. Karşılıklı çözüme yönelik görüşmelerin hızlandığı bu dönemde, Denizbank A.Ş’nin protokol imzalanana kadar kalan zamanda hukuki takip süreçlerine devam etme tercihi basında yer almıştır.

Türkiye ekonomisi içerisinde gerek döviz kazandırıcı gerekse istihdama katkısı açısından lokomotif sektör olan turizm, geçtiğimiz dönemde yaşanan sıkıntıları başta devletimiz...