05 / 05 / 2024

maski kaç yıllıki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

maski kaç yıllıki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Manisa Akhisar ve Salihli ilçesinde yapılan atık su arıtma tesisleri daha temiz bir Manisa için çalışıyor. Salihli tesisinin ilk kademesinin 140 bin, Akhisar’ın ise 139 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek şekilde 2025 yılına doğru yol alıyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Orta Vadeli Program boyunca istihdamın yıllık 909 bin kişi artması bekleniyor!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, OVP sürecince istihdamın yıllık ortalama 909 bin kişi artmasının beklendiğini, işsizlik oranın ise 2026’da yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini paylaştı.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Okul servisi ücretleri yıllık 100 bin TL'ye dayandı! Veliler servislerden kaçıyor! 

Okullarda servis ücretleri yıllık 100 bin lira seviyelerine çıkarken, bazı veliler birkaç komşu çocuğunun taşındığı ‘komşu turizm’i tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya veriyor! 5 Nisan 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar dikkat! Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya vereceğini duyurdu. İhalenin tarihi 5 Nisan 2023 olarak duyuruldu. İşte detaylar…

Belediye 2 ilde 101 adet tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor! 39 TL’den başlayan geçici teminat fırsatını kaçırmayın!

Belediye 2 ilde 101 adet tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor! 39 TL’den başlayan geçici teminatlarla tarlaları işleterek kazanın!

İzmir’de yaşayanlar dikkat! Taşınmazlar tam 3 yıllığına kiraya veriliyor! Bu ihaleyi kaçırmayın!

İzmir’de yaşayanlar için önemli bir ihale ilanı yayımlandı. Taşınmazlar tam 3 yıllığına kiraya veriliyor! İşte detaylar…

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Madran dağındaki 4 su kaynağı 5 yıllığına kiraya veriliyor! 17 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Aydın Valiliği Madran dağındaki su kaynaklarını 5 yıllığına kiraya veriyor. 17 Ocak 2023’teki ihalenin muhammen kira bedeli 2 milyon 161 bin 882 Türk Lirası.

Yatırımcılar 16 Ocak’taki ihaleyi kaçırmayın! Hazarbaba Kayak Merkezi 25 yıllığına kiraya veriliyor!

Yatırımcıları sevindiren bir haber daha geldi. Elazığ’da Hazarbaba Kayak Merkezi yatırım karşılığında 25 yıllığına kiraya verilecek. Merakla beklenen ihale 16 Ocak’ta yapılacak.

maski kaç yıllıki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Haberi

maski kaç yıllıki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Türkiye’de ilk kez 1987 yılında Akhisar’da kurulan Biyolojik Arıtma Tesisinin ömrünü tamamlamasının ardından, Akhisar Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankasının katkıları ile Akhisar Atık su Arıtma Tesisi 17 Ocak 2013 yılında açılışı yapıldı. Toplam 14 Milyon 229 Bin 384 TL’ye mal olan tesisin 2 Milyon 800 Bin TL’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilirken geri kalan kısmı için Akhisar Belediyesi İller Bankasından Kredi desteği ile tamamlandı. Akhisar Belediyesi Atık su Arıtma Tesisi, şu anlık, Gediz Havzasındaki belediyeler tarafından yapılan arıtma tesisleri arasında Salihli İlçesi Atık su Arıtma Tesisi’nden sonra şuanda ikinci en büyük arıtma tesis olma özelliği taşıyor. MASKİ Akhisar İlçesi’nde şehrin gelişimi sürecinde çevreye ve insana önem vererek ve bu yöndeki yatırımları öncelikle hayata...