26 / 07 / 2024

mega enerji projeleri son durum

mega enerji projeleri son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, “Mega projelerimiz; Akkuyu Nükleer Santrali 20 milyar dolar, Sinop 22 milyar dolar. Üçüncü bir santral neredeyse 25 milyar dolara mal olacak” dedi.

Mega inşaat projesine ne oldu?

Geçtiğimiz yirmi sene boyunca Dubai, mega projeleri ile adından söz ettirmişti. Dünyanın en yüksek kulesi Burç Halife, dünyanın en akıllı oteli olarak bilinen Burç el Arap ve kıyı şeridinde inşa edilen devasa Palmiye adası sıralanabiliyor.

İki şehir için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye'de farklı şehirlerde hayata geçirilecek olan enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o kamulaştırma kararları...

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Mega otoban projeleri yolda, İstanbul-Ankara arası daha da hızlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni ulaşım projeleri kapsamında bir dizi önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Eroğlu'nun açıklamaları ve haberin detayları...

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

İki il için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Bolu'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca kişinin yaşadığı Mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu ne kadar? İşte İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1 milyona yaklaştı!

En çok Enerji kimlik belgeli binaya sahip bina mega kent İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Enerji kimlik belgeli binalar, sera gazı salınımını daha önceki senelerde yapılan binalara oranla yüzde 60 oranında azalttı.

mega enerji projeleri son durum Haberi

mega enerji projeleri son durum

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, “Mega projelerimiz; Akkuyu Nükleer Santrali 20 milyar dolar, Sinop 22 milyar dolar. Üçüncü bir santral neredeyse 25 milyar dolara mal olacak” dedi.


Alaboyun, Türkiye’nin 2023 yılı enerji hedefleri doğrultusunda büyük yatırımların devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin enerji çeşitliliğinde farklı alanlara yönelmesi gerektiğine işaret eden Alaboyun, “Doğalgaz, kömür, nükleer, hidroelektrik ve yenilenebilir enerji, bunlar olmalı ama bizde daha nükleer yok. Akkuyu Nükleer’le bu işe başladık. Mersin Akkuyu’da liman yapılıyor. Üretim ve inşaat izniyle ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi. 


MEGA PROJELERİ 2023’E YETİŞTİRECEĞİZ


İkinci bir nükleer santralin Sinop’a kurulacağını hatırlatan Alaboyun, şunları kaydetti: “Nükleerde farklı üretim teknolojisi istemiyoruz. Farklı üretim teknolojisi olursa farklı sektörler olması lazım. Yan sanayinin, bununla ilgili teknik birikimin, kapasitenin ve mühendis birikiminin de...