08 / 05 / 2024

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi projesi

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün başlattığı, Mekânsal Gayrimenkul Sistemi ( MEGSİS ) uygulaması, vatandaştan büyük ilgi gördü.

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Tuba Ünsal gayrimenkul zengini çıktı! İlk evini 17 yaşında almış, İki ülkede daha evi var!

Babasının para biriktirme konusundaki öğütlerini dinlediğini söyleyen güzel oyuncu Tuba Ünsal, ilk yatırımını 17 yaşında yaptığını açıkladı.

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Mare Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Mare Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman İlkan Koyuncu, Emrah Ünsal ve Gizem Rodoplu ortaklığında kuruldu.

Dursun Ünsal Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dursun Ünsal Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Dursun Ünsal tarafından kuruldu.

İcon Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İcon Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Güven Demirkanoğlu ve Mustafa Önsal ortaklığında kuruldu. 

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Dar gelirli vatandaşlara devlet destekli konut müjdesi!

Türkiye Mekânsal Strateji Planı için son çalışmalar yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planda konut projeleri için de düzenleme yapılacak.

Akakia Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Akakia Gayrimenkul Danışmanlık Yatırım Anonim Şirketi Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bayazıt Ünsal tarafından kuruldu.

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi projesi Haberi

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi projesi

MEGSİS uygulaması ile vatandaş internet üzerinden ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebiliyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş memnuniyetini daha üste çekebilmek için MEGSİS uygulamasına yeni özellikler ekleyecek.


Genel Müdürlük bu kapsamda MEGSİS Uygulamasında “Başvuru İşlemleri Modülü”nü devreye sokarak, kadastro müdürlüklerine yapılan başvuruların sisteme kayıtlarının yapılması, personel görevlendirilmesi, randevu oluşturulması, anlaşmalı bankalar ile kurulan e-ödeme bağlantısı ile online ödeme işlemlerinin oluşturulması, fen kayıt işlemlerinin yapılması gibi işlemlerin yapılmasına da imkan sağlayacak. Pilot uygulamalar sonrasında bu modülün ülke genelinde yaygınlaştırılması öngörülüyor.


MEGSİS uygulaması kapsamında şu an www. tkgm.gov.tr adresinden  “parsel sorgulama” linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor. Bilgilerin girilmesi sonucunda parselin uydu fotoğrafı ile çakışık görüntüsü...