18 / 05 / 2024

Mekkede gökdelen tartışmaları

Mekkede gökdelen tartışmaları

Prof. Dr. Çam "İnsanların çok fazla lüzumsuz yere gösteriş için yüksek binalar yapması Kur'an-ı Kerim'deki ayetlere aykırıdır. Buna rağmen böyle bir şey yapmak dine de İslami nezakete de irfana ve kültüre de sığmaz" dedi.

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Bakanlık  tartışmalara son noktayı koydu! O ürün grubunun ithaline izin yok!

Ticaret Bakanlığı bir açıklama yaparak, söz konusu ürün grubunun ithal edilebileceğine ilişkin son günlerdeki tartışmaları sona erdirdi.

Asgari ücrette kavga çıktı! Patronlardan açıklama...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın “Asgari ücrete zam konuşulduğunda yumurtaya, peynire, ete, süte zam geliyor” çıkışının ardından tartışmalar alevlendi. İş dünyasına göre tartışmaların öne çekilmesi işten çıkarmaları hızlandırıyor.

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında sular durulmuyor! Kira yükselişleri ne zaman duracak?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Emre Alkin, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Alkin, son günlerde en sık karşılaştığı tartışmaların ev sahibi ve kiracılar arasında yaşandığına dikkat çekti.

Binance CEO'su 'Luna' açıklaması ile herkesi şok etti!

Binance CEO'su Zhao, günlerdir tartışmaların odağında olan 'Luna' hakkında yaptığı açıklama ile yatırımcıları adeta şok etti.

Kültürpark'ın imar planları netleşti!

Kent gündeminde tartışmalar yaratan Kültürpark planlarının son hali kesinleşti. Odaların da görüşü alınarak son şeklinin alınması sağlanan planlarda tescilli yapılar ile korunması önerilen yapılar hariç emsal; 0.05 oldu.

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

47. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 47. Gündem Buluşmaları’nı yarın gerçekleştirecek.

Mekkede gökdelen tartışmaları Haberi

Mekkede gökdelen tartışmaları

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nusret Çam, Mekke'deki gökdelen tartışmalarına ilişkin, "İnsanların çok fazla lüzumsuz yere gösteriş için yüksek binalar yapması Kur'an-ı Kerim'deki ayetlere aykırıdır. Buna rağmen böyle bir şey yapmak dine de İslami nezakete de irfana ve kültüre de sığmaz" dedi.


Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mekke'de her yıl sayı ve yükseklik bakımından artış gösteren gökdelenleri eleştirdi. 


Bu gökdelenlerin gökleri değil, insanın kalbini deldiğini dile getiren Çam, "Orası kutsal bir mekandır. Bu gökdelenler sanki kutsala karşı bir başkaldırı ve meydan okumadır. Kur'an-ı Kerim'de de ayet vardır. Kabe'nin uzak mesafeden gözükmesi gerekir. Kapatılmaması gerekir" ifadesini kullandı.


Çam, buna rağmen kapatılmasının en azından İslam nezaketine uymayacağını vurgulayarak,  şöyle konuştu:


"Gelişmiş bütün ülkelerde hangi dine ait...