30 / 04 / 2024

Melih Meriçten Gaziantep imar sorununa çözüm önerisi

Melih Meriçten Gaziantep imar sorununa çözüm önerisi

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, kentin imar sorunlarına yeni bir bakış açısı geliştirdi. Meriç çok konuşulacak bir düşünceyi de dillendirdi ve; "6. Organize Sanayi Bölgesi Gaziantep'e yapılmamalı" dedi.

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara da yüzde 200 zam yaptığını kaydederek söz konusu artışla ilgili soru önergesi verdi.

Gaziantep'te Vakıflar'ın kiracısına yüzde 200 zam yapıldı! Fahiş kiraların suçlusu sadece 'vicdansız ev sahipleri' mi?

Fahiş oranlarda artan kiralık ev fiyatları gündemden düşmüyor. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kira fiyatlarını Meclis gündeminde konuştu. İşte o açıklamalar...

Yerinde Dönüşüm projesi için Gaziantep'ten 7 bin 659 başvuru geldi! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehrin hızlıca ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşması için uygulamaya alınan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne Gaziantep'ten şu ana kadar 7 bin 659 başvuru geldi. 

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Melih Gökçek'ten Mustafa Tuna'ya mezarlık eleştirisi!

Melih Gökçek istifası sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna'nın bir icraatini ilk kez eleştirdi...

Kağıthane metro ve 3. Havalimanıyla uçacak!

Ferko Line projesinin değerlendirme toplantısında açıklamalar yapan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Kağıthane'deki fiyatların metro ve yeni havalimanıyla yükseleceğini söyledi.

Kağıthane'nin değeri markalı projelerle artıyor!

Ferko, Kağıthane’de inşa ettiği son projesi Ferko Line’ı 2018’in son çeyreğinde tamamlayacak. Ferko Line projesinin toplantısında konuşan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, Kağıthane'nin değerinin markalı projelerle arttığını söyledi.

Ferko İnşaat 2017'de yüzde 30 büyümeyi hedefliyor!

Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, 2017’de yüzde 25-30 büyüme ile 350-400 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirtiyor. Son 10 yıldır yurt içi yatırımlara yönelen firmanın Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan ve Libya'da da projeleri bulunuyor.

Ferko'nun yeni projeleri yolda!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Elif Ergu Ferko’nun kurucusu Ferit Meriçten ile röportaj gerçekleştirdi.

Gökçe Meriçten: Artık ofis verimliliği ön planda!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Volkan Akı, bugünkü yazısında Ferko İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten ile yeni ofis anlayışı değerlendirildi. İşte o haber...

Melih Gökçek'ten Anıtkabir imar planı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirdi. Yapılan yorumlara karşı Melih Gökçek Anıtkabir imar planı açıklaması yaptı.

Kağıthane'deki ofis pazarı gelişiyor!

Kağıthane'nin ekonominin can damarı olan Maslak-BüyükdereLevent hattına yakın mesafede olması ve ulaşım açısından öne çıktığını belirten Gökçe Meriçten, "Ulaşım yatırımları ile bölgenin cazibesi artacak ve İstanbul'un yeni ticaret merkezi haline gelecek" dedi.

Ferko İstanbul'da 4 kentsel dönüşüm projesine hazırlanıyor!

Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meriçten "3’ü Göktürk’te biri Seyrantepe’de olmak üzere 4 yeni kentsel dönüşüm projesi için ciddi bir hazırlık sürecimiz var. Bu projelerde önemli marka birlikteliklerimiz olacak." dedi. Ayrıca Ferko, Türk bayrağını Londra’da ve New York'ta dalgalandıracak.

Melih Meriçten Gaziantep imar sorununa çözüm önerisi Haberi

Melih Meriçten Gaziantep imar sorununa çözüm önerisi

İşte Oluşum'a konuşan Meriç'in açıklamasından satır başlan; "Gaziantep Türkiye'nin altıncı büyük şehri, ekonomik olarakta beşinci büyük il. Gaziantep, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı konumunda. 

Bunun değerini bilmemiz için gerekli her türlü altyapıyı oluşturmamız lazım. Biz özellikle belediyelerin Gaziantep üzerinde yapmış olduğu politikaları iyi yaptıklannı iyi yönde, kötü yapüklanru kötü yönde eleştiriyoruz."


"ŞAHİN, ULAŞIM İÇİN ÇOK ÇALIŞIYOR"

"Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin göreve geldiği günden bu yana ulaşım konusunda birçok toplantı yaptı, çoğuna bizde katıldık. Neler yapılması gerektiğini oturup beraber konuştuk. Gaziantep'te ki trafik şu anda bir yıl öncesine göre baya rahatlamış durumda. Elbette bu geçici bir rahatlık, bu anlamda büyükşehirin çalışmalarının devam ettiğini biliyorum. Özellikle üst geçitler ve yeni alternatif yollann açılmasıyla trafiğin daha da rahatlayacağını hep beraber göreceğiz. Bu yapılan çalışmaların hepsi...