11 / 05 / 2024

memurlara yeniden konut tahsis edilmesi

memurlara yeniden konut tahsis edilmesi

Lojmanda oturan devlet memurlarına yeniden kamu konutları tahsis edilebiliyor mu? Lojmanda oturana hangi durumda yeniden konut tahsis edilir? İşte lojman mevzuatı kapsamında yer alan esaslar...

Murat Kurum'dan memurlara ve emekçilere sosyal konut müjdesi!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada memurlara ve emekçimize özel sosyal konut projeleri yapacaklarını duyurdu. İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili açıklamaları...

Birleşerek arsa alan yerli alıcılarla konut kooperatifi yeniden canlanabilir!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul piyasasında giderek daralan pazar emlakçıların da yabancı müşteri portföylerini dış pazarlara yönlendirmesine neden oldu. Birleşerek arsa alan yerli alıcılar da neredeyse unutulan “konut kooperatifi” seçeneğini yeniden canlandırabilir. 

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) konut enflasyonunu aylık yüzde 4,19 şeklinde açıkladı. Söz konusu bu artıştan sonra gözler de yeniden konut fiyatlarına çevrildi. Son bir sene içinde fahiş derece artan konut fiyatları, adeta yurt dışındaki ev fiyatlarını geçti.

Konut tercihinde rota yeniden oluşturuldu! Bu iki bölgeye dikkat!

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış sebebiyle satın alma ve kiralama bölgelerinde rota yeniden oluşturuldu. Trakya konut-arsa satın alma grafiğinde üstünlük sağlarken Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne ilgi oldukça arttı.

Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar! 

Şu ana kadar depremde yıkılanlar dahil, ağır hasırlı olan ve yıkılması gereken toplam konut sayısı 384 bine ulaştı. Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ertan Keleş yeniden Emlak Konut GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Ertan Keleş yeniden Emlak Konut GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Mustafa Levent Sungur Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne, Hakan Gedikli ve Hakan Akbulut'un Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 

Konut yeniden güvenli liman oldu!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, “Konut yeniden en güvenli liman oldu” dedi.

Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatına yeniden başladı!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatlarına yeniden start verdi.

Konut kredisi faiz oranları yeniden tırmanışta!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranlarında hareketli günler yaşanıyor. Bankalar tarafından verilen kredide faiz oranları yeniden yükselişe geçti.

Konut kredisi faiz oranları yeniden yükselişte!

Ev almak isteyen vatandaşların yakından ilgilendiği konut kredisi faiz oranları güncellendi. Peki, faiz oranların yeniden yükselişe geçtiği konut kredisinde en uygun oran hangi bankada? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Ayazağa arsası yeniden ihaleye çıkıyor!

Emlak Konut GYO, İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'ni yeniden ihale ediyor. İhalenin 1. oturumu 9 Mart 2021 günü saat 11:00'da gerçekleşecek.

memurlara yeniden konut tahsis edilmesi Haberi

memurlara yeniden konut tahsis edilmesi

Lojmanda oturana hangi durumda yeniden konut tahsis edilir?

Kamu konutlarının tahsis biçimi, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ilişkin temel ilkeleri 2946 sayılı Kamu Konutlari Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanun hükümlerine göre sıra tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli 4 sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis ediliyor. 


Konutların herhangi bir nedenle boşalması halinde fiilen boşaltıldığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde Yönetmelik hükümlerine göre hak sahiplerine tahsis edilmesi gerekiyor.


Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hariç, bu maddenin birinci fıkrası uyarınca hak kazananlardan, bulunduğu ülke, merkez, bölge, il veya ilçe ayrımı yapılmaksızın daha önce Yönetmelikte belirtilen oturma süresince veya daha fazla süre konutta oturanlara, konut tahsis edilemez. Bu durumda olanlara tekrar konut tahsisi, mevcut talepler karşılandıktan sonra, kalan boş konut olursa...