02 / 05 / 2024

Merkez Bankası oranları

Merkez Bankası oranları

Kurul, TCMB bünyesindeki bankalararası para piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının sabit tutulmasına karar verdi.

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı azami faizinde değişiklik yok!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) internet sitesinde kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu yayınlandı. Bu kapsamda TCMB değişiklik olmayacağını duyurdu.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Merkez Bankası ve OVP tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerine yeni müjde: En düşük emekli maaşı 10 bin 565 TL! 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının belirlenmesinde 2023'ün ikinci yarısındaki enflasyon etkili olacak. Ancak Merkez Bankası ve OVP tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası politika faizini %30’a çıkardı, kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! İhtiyaç kredileri durma noktasında!

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine uygun hareket ederek politika faizini yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. Piyasa çevreleri faiz artışlarının devam edeceği görüşünü dile getirirken, bu artışların şimdiden mevduat ve kredi faiz oranlarına yansıdığı belirtiliyor.

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Avrupa Merkez Bankası’nın gündeminde faiz indirimi yok!

Büyümenin 2024 yılında hız kazanacağını belirten Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faiz oranlarını indirmenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Doların kaderi resmen belli oldu! Amerika Merkez Bankası başkanı açıkladı! Herkes bu senaryoya hazır olsun

ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden bugün gelen açıklamada yüksek seyreden enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını büyük olasılıkla attıracakları belli oldu. Doların kaderi bu açıklamalar sonrasında resmen belli oldu. Herkes bu senaryoya hazır olsun.

Merkez Bankası reeskont ve avans işlemlerinde faiz oranlarını yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde yapılacak faiz oranlarında değişikliğe gitti.

Son dakika! Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini 25 baz puan artırarak, yüksek enflasyonla mücadele de faiz oranlarını art arda sekizinci kez yükseltmiş oldu.

Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Euronun yönü belli oldu! 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde  bölge genelinde faiz oranlarında daha fazla artış sinyali verdi. Euronun yönü belli oldu! Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? 

Merkez Bankası açıkladı! Mevduatta faiz oranları yüzde 30'un üzerine çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre TL mevduat faizlerinde uygulanan azami faiz oranları en son açıklanan Mart 2023 verilerine göre yüzde 40'ı buldu. 

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Merkez Bankası oranları Haberi

Merkez Bankası oranları

TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruya göre PPK, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı başkanlığında toplandı. Kurul, TCMB bünyesindeki bankalararası para piyasası ve Borsa İstanbul Repo-Ters Repo pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının sabit tutulmasına karar verdi.


PPK, gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 11,25'te, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 10,75'te, Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde 7,5'te sabit bıraktı.


Kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25 düzeyinde sabit tuttu. 


Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde sıfır (0) ve borç verme faiz oranı yüzde 12,75'te sabit bırakıldı.


"Kredi büyüme hızları...