29 / 04 / 2024

Merkez Bankası Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu 2020

Merkez Bankası Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu 2020

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, temmuz ayında yıllık enflasyon 0,86 puan azalarak yüzde 11,76'ya gerilerken, bu azalışa en büyük katkı temel mal, gıda ve enerji gruplarından geldi.

Merkez Bankası'ndan asgari ücrete Temmuz ara zammı açıklaması! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken; konuyla ilgili bir son dakika açıklaması da Merkez Bankası'ndan geldi. Peki asgari ücrete Temmuz ara zammı yapılacak mı? 

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Çin Merkez Bankası daha fazla kredi kullandırmaları için bankaları uyardı!

Çin Merkez Bankası (PBoC) yetkilileri bankalardan kredileri artırmaları için çalışma yapmalarını istedi. Çin bankaları Temmuz ayında 2009'dan bu yana en düşük aylık kredi miktarını vermişti.

Merkez Bankası rezervleri 489 milyon dolar artarak 113,6 milyar dolara yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 21 Temmuz 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 489 milyon dolar artış göstererek, 113 milyar 551 milyon dolara ulaştı.

Euro yatırımcıların gözü Avrupa Merkez Bankası'nda! Euro ne kadar? ECB faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Son dönemde Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler sebebiyle milyonlarca kişi kuru yakından takip ediyor. Peki, 27 Temmuz 2023 euro ne kadar oldu? Gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) çevrildi.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Merkez Bankası bir dizi karar aldı: Taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomideki dengeleri korumak ve finansal piyasalardaki istikrarı sağlamak amacıyla sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi önemli karar aldı. Bu kararlar, 25 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ağustos 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım start aldı. Peki, Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? İşte detaylar...

Merkez Bankası tek tek açıkladı: Dolar tam 31.44 TL olacak! Resmen tarih verildi! 

Merkez Bankası'nın temmuz ayı piyasa anketinde yeni dolar, enflasyon ve faiz beklentisi belli oldu. İşte o rakamlar...

Merkez Bankası Rezervleri Büyüyor!

Merkez Bankası’nın rezervlerinin arttığı yönünde açıklama yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 7 Temmuz tarihini kapsayan hafta boyunca 1 milyar 829 milyon dolarlık bir artış gösterdi. Bu haber, bankanın kaynaklarının genişlediğine işaret etmektedir. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuz faiz kararı ile ilgili ilk açıklama! Euronun kaderi belli oldu!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuzdaki faiz kararı ile ilgili ilk açıklama geldi. Peki karar sonrası euro ne olacak? Euro yükselir mi, düşer mi? Euronun kaderi belli oldu.

TCMB faiz kararı beklentisi ne? Merkez Bankası Temmuz 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta belli olacak? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı faiz kararının ne olacağı ve ne zaman açıklanacağı gündemde yer almaya başladı. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi!

Amerika Merkez Bankası faiz kararı 26 Temmuz günü açıklayanacak. Piyasalardaki meraklı bekleyiş devam ederken Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi. Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! 

Merkez Bankası Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu 2020 Haberi

Merkez Bankası Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu 2020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, temmuzda yıllık enflasyon 0,86 puan azalarak yüzde 11,76'ya gerilerken, bu azalışa en büyük katkı temel mal, gıda ve enerji gruplarından geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,58 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 11,76 olduğunu açıklamasının ardından TCMB'nin Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı.

Rapora göre, temmuzda tüketici fiyatları yüzde 0,58 arttı ve yıllık enflasyon 0,86 puan azalarak yüzde 11,76 oldu. Alt grupların yıllık tüketici enflasyonuna katkıları incelendiğinde, bir önceki aya göre temel mal, gıda ve enerji gruplarının katkıları sırasıyla 0,78, 0,12 ve 0,06 puan azaldı, alkol-tütün-altın ve hizmet gruplarının katkıları 0,08 ve 0,02 puan arttı.

Mevsimsellikten arındırılmış verilerle 3...