12 / 05 / 2024

merkez bankasının brüt döviz rezervleri

merkez bankasının brüt döviz rezervleri

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervleri geçtiğimiz hafta itibarıyla bir önceki haftaya göre 127 milyon dolar azaldı ve 55 milyar 610 milyon dolardan 55 milyar 483 milyon dolara geriledi.

Merkez Bankası'nın İFM binası için flaş karar: Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi'ndeki yeni binası ile ilgili bir düzenleme yapıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası'nın 'kiralar düşüyor' açıklaması gerçeğe uymadı: CHP'li Günaydın, 'Şehir şehir gezip bakın' dedi!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Merkez Bankası'nın konut fiyatları ve kiralar düşüyor' açıklamasına değindi ve şehir şehir gezip bakıldığında böyle olmayacağını vurguladı. İşte Günaydın'ın o açıklaması...

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) analitik bilanço verilerine göre geçen hafta 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı gerçekleştirdi. Peki bundan sonra dolar ne olur? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? 

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan hafta sonu görevinden istifa etmesinin ardından yerine Fatih Karahan atandı. Kritik kararın ardından dolar yeni haftada rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? 5 Şubat 2024 dolar kuru kaç lira? 5 Şubat 2024 dolar kuru.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararına kilitlendi!

Jeopolitik gelişmelere paralel olarak geçtiğimiz haftayı negatif tamamlayan küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü açıklanacak faiz kararını bekliyor.

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası konut ve araç kredilerinde ne olacak? Ekonomistler tüm detaylarıyla açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararını dün paylaştı. Peki, TCMB’nin faiz kararı sonrası krediler nasıl etkilenecek? Ekonomistler cevapladı. İşte detaylar...

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Merkez Bankası ve FED kararları öncesi son uyarı

Bugün Amerika Merkez Bankası (FED) ve yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarının açıklanması bekleniyor. İşte bu önemli gelişmelere dair piyasa değerlendirmesi yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in görüşleri...

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak! Faiz kararı ne olacak? İşte peş peşe açıklanan tahminler...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın paylaşacağı faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Ekonomistler kademeli faiz artışlarının sürmesini bekliyor. İşte toplantı için uzmanların son öngörüleri...

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile kurdaki yükselişi durdurmaya çalıştığı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.

merkez bankasının brüt döviz rezervleri Haberi

merkez bankasının brüt döviz rezervleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Buna göre, 12 Haziran haftasında Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 127 milyon dolar azalışla 55 milyar 483 milyon dolara indi. Brüt döviz rezervleri, 5 Haziran haftasında 55 milyar 610 milyon dolar seviyesindeydi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; altın rezervleri, 969 milyon dolar düşüşle 36 milyar 610 milyon dolardan 37 milyar 5797 milyon dolara yükseldi.

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla 842 milyon dolar artışla 92 milyar 220 milyon dolardan 93 milyar 62 milyon dolara...