17 / 06 / 2024

mermercilik sektörü elazığ

mermercilik sektörü elazığ

Elazığ'da en önemli sektörlerden olan mermercilikte bu yıl büyük canlılık yaşanıyor. Uzak Doğu ve Arap ülkelerindeki yapılaşma sektöre olumlu yansıdı.

Hasan Uzun: Konutta KDV indirimi sektörü canlandıracak!

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Hasan Uzun, ÖTV ve KDV indiriminin bazı sektörlerde yaşanan durgunluğa hareketlendireceğini, konut sektörünü canlandıracağını söyledi.

Elazığ'da mermercilik sektörü canlandı!

Elazığ'da en önemli sektörlerden olan mermercilikte bu yıl büyük canlılık yaşanıyor. Uzak Doğu ve Arap ülkelerindeki yapılaşma sektöre olumlu yansıdı.

İdris Alan: İnşaat sektörü Elazığ ekonomisinin dinamosudur!

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, "Dolayısı ile İnşaat sektörü ilimiz ekonomisinin dinamosudur. Sektör yapmış olduğu istihdam ile de ilimiz ekonomisi için çok büyük bir değer ifade etmektedir." dedi.

Osman Avcıl: İnşaat sektörünün tansiyonu çıktı!

Elazığ İnşaat Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Avcıl, ülke ve şehir ekonomisinin can damarı olan inşaat sektörünün birkaç yıldır yüksek tansiyonlu bir dönem yaşadığını söyledi.

Osman Avcıl: Elazığ'da inşaat sektörünün önü açılmalı!

Elazığ Müteahhitler Derneği (ELMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avcıl, ülke ve Elazığ ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü olduğunu belirtti. Avcıl, sektörün önünü daha fazla açılmasının önemli olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da mermercilik sektörü durma noktasında!

Diyarbakır'ın ekonomik anlamda lokomotifliğini üstlenen Mermercilik sektörü de Ortadoğu ve Bölge’de yaşanan olaylardan dolayı fena vurdu. 7 bin kişinin istihdam edildiği Mermer sektörü tamamen durma noktasına gelebilecek.

Mehmet Kıran: Seçimlerden sonraki rahatlama emlak sektörüne olumlu yansıyacak!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Kıran, 30 Mart yerel seçimler sonrası piyasalarda ciddi bir rahatlama olduğunu vurgulayarak bu rahatlamanın emlak sektörüne de olumlu yansıyacağını dile getirdi...

Mermercilik sektörü 10 bin kişiye iş sağladı!

Diyarbakır'da son 15 yılda büyük gelişme gösteren mermercilik sektörü sayesinde 10 bin kişinin
istihdam edildiği belirtildi

Garanti turizm sektörüne 255 milyon lira kredi kullandırdı!

Garanti Bankası, Turizm Destek Paketiyle, turizm sektöründeki 5 bin 719 KOBİ'ye toplam 255 milyon lira kredi kullandırdığını bildirdi

Isıtma sektörü 2009'u yüzde 30 küçülmeyle kapatacak

DOSİDER Başkanı Celalettin Çelik, ısıtma sektörünün, 2009'u yüzde 30 küçülmeyle kapatacağını öngördü

İnşaat mühendisleri sektörün geleceğinden umutsuz!

İMO Genel Başkanı Serdar Harp, inşaat sektöründe yüzde 20'lere varan daralmanın net bir şekilde görüldüğünü bildirdi

İMSAD: İnşaat sektörü teşviki hak ediyor'

İMSAD üyesi olan yirmi sektör derneği hükümetten 100 milyar dolarlık ihracat hedefi için destek istedi

Toprak sanayicilerinin umudu inşaat sektöründe!

Çetin Başaranhıncal, "İnşaat sektöründeki canlanmaya bağlı olarak 2010 yılının bu yıldan daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi

mermercilik sektörü elazığ Haberi

mermercilik sektörü elazığ

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Odası Başkanı Ali Seyran, günışığına yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Çin ve Hindistan'da düzenlenen mermer fuarlarına katıldıklarını, bu fuarlarda sektörel bazda önemli anlaşmalar yapıldığını söyledi. 


Elazığ'dan 8 firma ile fuarlara katıldıklarını belirten Seyran, yerli firmaların da bu fuarlardan memnun bir şekilde ayrıldığını kaydetti. 1,5 Milyar nüfusa sahip olan Çin'in mermer sektörü için önemli bir pazar olduğunu belirten Ali Seyran, bu yıl Çin'de büyük şehirlerin kurulduğunu, bunun da her sektöre olduğu gibi mermercilik sektörüne de önemli katkısı olacağını aktardı. 


Mermercilik sektörünün 2015 ve 2016 yıllarında yaşadığı durgunluğu 2017'de telafi edeceğine inandıklarını belirten Seyran, şöyle konuştu; "Dünyada 3 tane önemli fuar var. Bu fuarlardan bir tanesi Çin'de yapılan fuardır. Bunun yanında Hindistan ve Türkiye'de yapılan İzmir Fuarıdır. Bu 3 tane...