16 / 05 / 2024

Mersinde eğitim için arsa

Mersinde eğitim için arsa

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ilçe milli eğitim müdürlerinden, hayırsever vatandaşların arsa bağışı ve okul yapımına teşvik edilmesi için gereken tüm gayreti göstermelerini istedi.

Engellilere eğitim desteği tutarı aylık 4 bin 692 TL oldu! 

Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engellilere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, bu yıl katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık 1.314 TL olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

MEB açıkladı! 850 öğrenciyi yurt dışına lisansüstü eğitim için burslu gönderecek...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından yapılan açıklama kapsamında, Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacı ile 850 öğrenci, resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderileceğini kaydetti. İşte haberin detayları...

Alternatif10 Danışmanlık Eğitim Medya İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Alternatif10 Danışmanlık Eğitim Medya İnşaat Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye  bedeli ile Ebru Akboğa tarafından kuruldu.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

İstanbul’da kiralara öğrenci zammı! Eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar çıktı! Veliler satılık konut peşinde!

Eğitim için il değiştiren öğrencilerin taşınma telaşının başlaması ile beraber kiralar da uçuşa geçti. İstanbul’da 45 metrekare yalnızca bir odalı (1+0) dairenin kirası 45 bin TL’ye yükselirken, Fulya'da eşyalı daireler 100 bin TL’ye kadar yükseldi.

Plt Eğitim Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Plt Eğitim Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Atakan Polat ve Efkan Polat ortaklığında kuruldu.

YÖK'ten Çift Ana Dal ve Yan Dal Sistemi İçin Hangi Şart Kaldırıldı?

Yükseköğretim Kurulu, üniversite öğrencilerini ilgilendiren bir duyuru yaptı.  Çift ana dal ve yan dal yapmak isteyen öğrenciler için yeni kararlar alındı. Alınan karara göre çift ana dal ve yan dal eğitimi için o şart artık kaldırıldı. İşte YÖK’ten yeni çift ana dal ve yan dal sistemi kararı…

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Eğitim-İş Sendikası 2023 yılında yetkili olduğu il ve ilçeler hakkında bir açıklama yaptı. Sendika İzmir, Kocaeli, Antalya ve birçok ilde yetkili olarak belirlendi. Buna göre Eğitim-İş Sendikası’nın giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. 

Alarko Holding depremzede çocuklar için harekete geçti

Alarko depremzede çocukların eğitimi için fon kurdu. Alarko Holding, 10 ili etkileyen depremlerde anne ve ya babasını kaybeden depremzede çocukların eğitimlerinde kullanılmak üzere bir fon kurulması kararı aldığını duyurdu.

HUAWEI MatePad SE'de dev kampanya! Sepet indirimi ve ek hediyeler! 19 Ocak 2023 fiyat listesi...

HUAWEI MatePad SE, tüketicilerin bir tabletten beklediği her şeyi sunar ve çok yönlülük sunar. HUAWEI'nin zengin ekosistemini destekleyen MatePad SE, tüm ailenin ihtiyaçlarını karşılıyor ve üretkenlik ve eğitim için en iyi seçenek olarak konumlanıyor.

Asgari ücretlinin ev sahibi olma hayali yerle bir oldu! 

2023'te asgari ücret 8 bin 506 lira net 80 kuruş olarak belirlendi ancak harcama kalemlerindeki ve geçim maliyetindeki artış asgari ücreti rahatlatmadı. DİSK/Metalİş`in raporuna göre, asgari ücretli, öğün başına 6,8 lira, eğitim için ise, aylık 74 lira ayırabiliyor.

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Göksu Eğitim Kurumları İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

Göksu Eğitim Kurumları İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi Şubesi Ümraniye'de 820 bin TL sermaye bedeli ile Altan Ezber ve Sevil Şenel ortaklığında açıldı.

Mersinde eğitim için arsa Haberi

Mersinde eğitim için arsa

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ilçe milli eğitim müdürlerinden, hayırsever vatandaşların arsa bağışı ve okul yapımına teşvik edilmesi için gereken tüm gayreti göstermelerini istedi. Mersin İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koça'nın başkanlığında Suphi Öner Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıya, 13 ilçenin milli eğitim müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Koca, öncelikle bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirmesini yapacaklarını belirtti. TEOG sınavı öncesi yapılması gereken çalışmalar, eğitim-öğretim faaliyetleri ve güvenlik önlemlerine de değinen Koca, 2015 yılı sonu itibari ile tamamlanması planlanan okul inşaatları hakkında da ilçe milli eğitim müdürlerine bilgi verdi. Koca, milli eğitim müdürlerinden, hayırsever vatandaşların arsa bağışı ve okul yapımına teşvik edilmesi için gereken tüm gayreti göstermelerini istedi. Toplantıda daha sonra 2015-2016 eğitim öğretim yılı...