13 / 05 / 2024

mescitler geri mi alınıyor

mescitler geri mi alınıyor

Satılan cami ve mescitler geri alınıyor. Vakıflar Genel Müdürü Ertem, 1935 yılında çıkarılan kanunla satılan bazı cami ve mescitleri kamulaştırıp restore ettikten sonra yeniden ibadete açtıklarını belirtti.

Dolar için 'perşembe' alarmı! Dolar yükselmeye devam edecek mi? Uzman isimden net açıklama geldi!

ING'nin döviz analisti jeopolitik risklerin azalmasıyla dolarda geri çekilmelerin görüldüğünü belirterek perşembe gününe dikkat çekti. Peki dolar yükselmeye devam edecek mi? 

Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? 13 Nisan 2024 hurda fiyatları

Bakır fiyatlarının yükselişe geçmesi ile geçtiğimiz hafta hurda fiyatlarına zam gelmişti. Geri dönüşüm firmaları tarafından güncellenen hurda fiyatlarının güncel fiyatları araştırılıyor. Peki hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? 13 Nisan 2024 hurda fiyatları.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Hurdaya zam geldi mi? 20 Eylül 2023 hurda fiyat listesi 

20 Eylül 2023 Salı güncel hurda fiyat listesi belli oldu. Geri dönüşüm firmaları güncel bakır ve demir hurda fiyatlarını açıkladı. Peki bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? Hurdaya zam geldi mi? 20 Eylül 2023 hurda fiyat listesi.

Tuşlu telefonlar geri mi dönüyor? İşte popülerliğin ardındaki nedenler!

Tuşlu telefonlar unutulmuş gibi görünse de artık farklı nedenlerle tekrar popülerlik kazanıyor. Uzun pil ömrü, kullanışlılık ve uygun fiyatlar gibi avantajlarının yanı sıra bu telefonlar sosyal medyadan uzaklaşmak isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. 

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş yaşandı! Avrupa’nın hasta adamı geri mi dönüyor?

Almanya'da fabrika siparişleri temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük beklentiye karşılık yüzde 11,7 geriledi. Uzmanlar, 1990’daki birleşmenin ardından Almanya’ya takılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

SON DAKİKA: Yarın toplu taşıma bedava mı? 30 Ağustos metrobüs, metro, İETT otobüs, Marmaray, vapur, tramvay ücretsiz mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın heyecanla beklenen kutlamalarına geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi, bu önemli tarihte toplu taşıma ücretsiz olarak hizmet verecek mi, yoksa bu yıl farklı bir uygulama mı olacak, merak konusu. İşte detaylar...

Öğrenciye vergisiz telefonda geri sayım başladı! iPhone telefonlar bu kapsama girecek mi?

Son günlerde gündemde yer alan vergisiz telefon ve bilgisayar konusu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e soruldu. üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar ve telefon imkanı sağlanmasına yönelik çalışmanın sürdüğünü ifade etti. Peki iPhone telefonlar bu kapsama girecek mi?

Doların kaderi o karara bağlı! Geri sayım başladı! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından heyecanla bekleniyor. Dolar kuru Perşembe günü yapılacak olan Para politikası faiz toplantısını bekliyor. Geri sayım başladı, dolar yükselecek mi, düşecek mi? 

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!

Asgari ücrette 3 yeni formül oluşturuldu!  Tek tek hesaplandı! Asgari ücret net 11 bin 909 TL mi olacak?

Asgari ücret zammında geri sayım başladı. Asgari ücret komisyonu toplantı detayları merak edilirken 3 yeni formül oluşturuldu ve tek tek hesaplandı. Asgari ücret net 11 bin 909 TL mi olacak? İşte detaylar...

mescitler geri mi alınıyor Haberi

mescitler geri mi alınıyor

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yaptığı açıklamada, son 12 yılda hiçbir dönemle kıyaslanamayacak mahiyette tarihi eser restorasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.


Yok olmaya yüz tutan tarihi eserleri ayağa kaldırdıklarını belirten Ertem, şöyle devam etti:


"Yıllardır kapalı olan camilerimizden İzmir'deki Kumrulu Mescit diye bilinen Abdurrahman Mescidi, Şeyh Bedri Efendi Türbesi ve Mescidi ve Baladur Mescidi. Her üç camide çeşitli sebeplerle yıllardır ibadete kapalıydı. Kumrulu Mescidi sokak arasında kalmış, bakımsızlıktan, ilgisizlikten ve restore edilememekten dolayı. Baladur Mescidi heyelan ve afet riski sebebiyle ibadete kapatılmıştı. Fakat baktık ki orada bir heyelan ve afet riski yok. Bunların tekrar restorasyonunu gerçekleştirdik ve ibadete açtık."


Ertem, İstanbul'da yok olan bazı tarihi yapıları da yeniden inşa ettiklerine işaret ederek, "Şeyh Süheyl Efendi Mescidi var, bir kısmı yolda kalmış, şu anda restorasyonu...