30 / 06 / 2024

meteorolojik gözlem istasyonları

meteorolojik gözlem istasyonları

Aralarında dünyanın en yüksek altıncı barajının da bulunduğu tesislerle 2,3 milyon dekar arazi sulanacak, 8,4 milyar kilowatt saat elektrik üretilecek...

Yüksek faiz oranları konkordatoları patlattı! İnşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları ilk sıralarda!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yüksek faiz oranları nedeniyle konkordato talep eden şirket sayısını da artırdı. Paylaşılan detaylara göre konkordato talep eden sektörlerin başında inşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları geliyor.

Elektrikli araçlara talep, konut sitelerindeki şarj istasyonları sayısını da artırdı!

Son dönemde talebin giderek daha da arttığı elektrikli araçlar konut sitelerinde bulunan şarj istasyonu sayısını da artırdı. Site yönetimleri firmalarla görüşerek ortak şarj istasyonları kurmaya başladı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Marmara ve çevresine 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonu kurulacak!

Marmara ve çevresinde 20 tsunami gözlem ve erken uyarı istasyonunun kurulacağı gündeme geldi. İşte Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünce yapılacak o çalışmanın detayları...

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Banka komisyonları fırladı! Akaryakıt istasyonlarında IBAN dönemi başladı!

Bin liralık akaryakıtta banka komisyonu 30 liraya çıktı. Akaryakıt istasyonları bu yüzden kredi kartı yerine IBAN’a para gönderme işlemine başvuruyor. İşte detaylar...

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Özlem Kalkan kim? Özlem Kalkan kaç yaşında?

Sabancı Holding'e bağlı birçok şirkette görev alan Özlem Kalkan kim? Özlem Kalkan kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Vestel Retro 4 Gözlü Fırın alana seçili 2’li ürün alımına 1750 TL indirim kampanyası başladı!

Vestel, hem geçmişe özlem duyan hem de evine solo fırın almayı düşünen kişilere özel SF 8400 Retro Düş Mavisi 4 Gözü Gazlı Solo Fırın’ı üretti. Aynı zamanda, düzenlediği kampanya kapsamında seçili 2’li ürün alımına 1750 TL indirim sağlayacağını duyuran Vestel, solo fırının teknik özelliklerini de pa

Milli gözlem uydusu İMECE başarıyla uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek görüntü çözünürlüğüne sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

Uzman isimden korkutan deprem uyarısı! Binaların durum tespiti hemen yapılmalı! Yeni depremlerle karşılaşacağız! 

Konya Teknik Üniversitesi, Hatay'daki inceleme ve gözlem raporunu tamamladı. Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, Hatay için hazırlanan deprem raporuna ilişkin verileri paylaştı ve korkutan uyarılarda bulundu.

Özlem Ataünal kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akenerji Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Ataünal kimdir? Özlem Ataünal  daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Özlem Ataünal'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Özlem Ataünal`ın hayatına dair merak edilenler.

meteorolojik gözlem istasyonları Haberi

meteorolojik gözlem istasyonları

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yarın yatırım maliyeti yaklaşık 16 milyar lira olan 112 tesisi, toplu açılış ile hizmete alacaklarını bildirdi. 

     Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ekim 2010'da 110, 11 Kasım 2011'de 111 dev tesisi hizmete sunduklarını belirterek, bu yıl da ''geleneği bozmayarak 12.12.2012 tarihinde; baraj, içme suyu, sulama, taşkın koruma tesisleri, ormanlar, meteorolojik gözlem istasyonları, tabiat koruma çalışmalarını içeren 112 tesisin açılışını yapacaklarını'' ifade etti. 

     112 tesis ile 15 milyar 952 milyon liralık yatırımın hizmete alınacağını kaydeden Eroğlu, bu tesislerin hizmete alınmasıyla yaklaşık 2 milyon 345 bin dekar arazinin sulanacağını, yıllık yaklaşık 8,4 milyar kilowatt saat elektrik üretileceğini, 614 milyon metreküp içme suyu sağlanacağını duyurdu. 

     Eroğlu, hizmete girecek tesisler arasındaki Artvin Deriner Barajı'nın,...