06 / 05 / 2024

Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli projesi

Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli projesi

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, " İstanbul'da mesai saatlerini esas alan esnek bir hat yapısı oluşturularak, daha fazla bölgeye toplu ulaşım hizmeti verilmesi sağlanacak " dedi...

Metrobüs hat ağı TÜBİTAK'a emanet!

Metrobüs hattının işletmesinde yeni düzenleme yaparak duraklarda beklemeyi önlemek ve yolculuğu rahatlatmak isteyen İETT, TÜBİTAK'tan proje desteği alıyor. Proje ile 2 yıl içerisinde İstanbulluların metrobüs yolculuğu eziyet olmaktan çıkacak.

Ünlü analistten Sasa bedelsiz sermaye artırımı değerlendirmesi! Sasa kaç liradan bölünür?

Borsa İstanbul BIST 30 endeksinde işlem gören Sasa Polyester KAP’a yaptığı açıklama ile bedelsiz sermaye artırım kararını duyurdu. Sasa bugün borsada gündem oldu. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, Sasa’nın aldığı kararı artı ve eksileriyle değerlendirdi.

Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Batı Ege GYO, şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz ederek 290 milyon TL sermaye artırımı gerçekleştirecek. Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor. 

ABD’de faiz artırımı ihtimalinin düşmesi piyasalara bahar havası getirdi!

Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfır olduğu ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havaya destek verdi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Halkbank ve Vakıfbank'tan son dakika! SPK tahsisli sermaye artırımını onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halkbank ve Vakıfbank'ın tahsisli sermaye artırımını onayladı. 

Powell, faiz artırımında yavaşlama için tarih verdi!

ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artırımında yavaşlamanın Aralık ayında başlayabileceğini söyledi.

Faiz artırımı furyasında tarihi karar

Avrupa Merkez Bankası ECB tarihi bir faiz artırımı kararı vererek faizi 11 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. Sırada Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) vereceği karar var.

Fed'den faiz artırımı açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, ne kadar uzun sürerse sürsün enflasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek faiz artırımının da bu çerçevede devam ettirileceğini söyledi.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! TCMB faiz artırımına gitti mi? İşte detaylar…

TCMB PPK toplantısında alınan faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Peki bugün açıklanan kararda faiz artırımı yapılacak mı? Faiz sabit mi tutuldu? İşte detaylar…

Bitcoin, Fed'in faiz artırımından nasıl etkilenir?

Fed'in bugünkü toplantısında faiz arıtımına gideceği öngörülüyor. Peki faiz artırımı kripto paraları etkiler mi? Bitcon faiz artırımından nasıl etkilenir? İşte Beste Naz Süllü'nün konuya ilişkin o açıklamaları...

Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü mecliste!

Aydın-Denizli otoyolunun Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırım süreci tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırımının tamamlandığına dair Esas Sözleşmesinin 6. "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesi İstanbul Ticaret Sicilinde tescil edilerek sermaye artırım süreci tamamlandı.

Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli projesi Haberi

Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli projesi


İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, 'İstanbul'da mesai saatlerini esas alan esnek bir hat yapısı oluşturularak, daha fazla bölgeye toplu ulaşım hizmeti verilmesi sağlanacak' dedi.


İETT ile TÜBİTAK'ı ortak projede buluşturan, "Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli" projesinin protokolü imzalandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Baraçlı, bu projeyle, mevcut otobüs hatlarının detaylı şekilde incelenebileceğini, böylece daha fazla bölgeye yeni hat açılması ve toplu ulaşımın entegre hale getirilmesinin mümkün olacağını belirtti. 


Projenin 2 yılda tamamlanacağını ifade eden Baraçlı, "Çalışmada ilk olarak metrobüs hattında kapasite artırımına gidilmesi gündeme alınarak, özellikle sabah ve akşam saatlerinde meydana gelen yolcu yoğunluğuna göre, hat ağı yeniden tasarlanarak esnek bir yapı oluşturulması, hızının artırılması ve ek kapasite oluşturularak yolcuların duraklarda bekleme ve seyahat süresinin kısaltılması için örnek bir...