10 / 05 / 2024

Mezarlık alanları tesis etmek

Mezarlık alanları tesis etmek

Mezarlıkların mülkiyeti kime aittir? Mezarlık alanları nasıl tesis edilir? Mezarlık yönetmeliğine göre umumî mezarlıkların mülkiyeti belediye bulunan yerlerde belediyelere, köylerde ise köy tüzel kişiliklerine ait...

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Kütahya'da 14.4 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık termal tesis!

Mülkiyeti Emet Belediyesine ait, Kütahya ili, Emet ilçesi, Hamam Mahallesi, Firuze Sokak'ta yer alan termal tesis 20 yıllığına 14 milyon 400 bin TL'ye kiraya verilecek.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilecek!

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasına açılan taslak protokol kapsamında, okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilmesi ve işletilebilmesi yer alıyor.

Mersin Erdemli'de 34.1 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Tömük Mahallesi, 75 ada, 56 parselde yer alan turistik tesis ve arsasını 34.1 milyon TL'ye satıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Ormanlık alanlar artık imara açılamayacak!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamasının ve yapılaşmanın önüne geçilecek.

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

İBB'den 'Suriyelilere Özel Mezarlık' iddiasına yalanlama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’da Suriyelilere Özel Mezarlık Alanı” başlığıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yaptı. İşte İBB'nin o açıklaması...

Endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM'de!

Ülkemizdeki endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Mezarlık alanları tesis etmek Haberi

Mezarlık alanları tesis etmek

Mezarlıkların mülkiyeti kime aittir?

mezarlık alanı, cenazelerin defnedildiği mezar yerleri, defin izni ve diğer işlemlerin yürütüldüğü idari tesis binaları, güvenlik odası, bu alana hizmet veren ziyaretçi bekleme, morg, gasilhane, ibadet yeri, şadırvan, çeşme, hela ile otopark da yapılabilen alanlardır. Peki, mezarlıkların mülkiyeti kime aittir?


Mezarlık mülkiyeti..

Umumî mezarlıkların mülkiyeti belediye bulunan yerlerde belediyelere, köylerde ise köy tüzel kişiliklerine aittir. Bu yerler satılamaz ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliği yolu ile iktisap edilemez. 

Mezarlıklar ve şehitlikler ile mezarlar bozulamaz, tahrip edilemez ve kirletilemez. 


Bu yerler imar mevzuatı ile veya başka herhangi bir şekilde park, bahçe, meydan, otopark, çocuk parkı, yeşil alan gibi sahalar olarak ayrılamaz ve asli gayesi dışında hiçbir amaç için kullanılamaz. Yol geçme zorunluluğu bulunduğu İçişleri Bakanlığınca kabul edilen mezarlıklar veya bölümleri bu hükmün dışındadır....