06 / 05 / 2024

Mıpım Fuarından yabancı yatırımcı desteği

Mıpım Fuarından yabancı yatırımcı desteği

Türkiye, Fransa’nın Cannes kentinde 10-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen MIPIM’de, şehirlerini öne çıkardı. Türkiye pavilyonunda şehirlere ait projeler sergilendi. Temsilciler, ‘İstanbul Çadırı’nda sunulan kent maketinin ilgi gördüğünü belirtti.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Altın alanlara Amerika'nın en büyük yatırım bankasından kötü haber!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yatırım bankalarından olan Citi Research, bugün yayımladığı raporda, ons altın için kısa vadeli hedefini düşürdü. İşte detaylar...

İslam Memiş çok net konuştu! Gümüş altından daha fazla kazandıracak! Öyle bir rakam açıkladı ki...

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memniş, geçen senenin şampiyon yatırım aracı olan gümüşün bu sene de kazandırmaya devam edeceğini açıkladı. İslam Memiş çok net konuştu! Gümüş altından daha fazla kazandıracak! Öyle bir rakam açıkladı ki...

Tarım Bakanlığı’ndan yıllardır beklenen müjde! Arazi sahipleri turnayı gözünden vurdu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kullanılmayan ve boş bırakılan arazilerin tekrar değerlendirilmesine ilişkin yatırım çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan destek projeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazete’ de yayımladı ve yürürlüğe girdi.

Bitcoin'de kasım ayından bu yana bir ilk! Boğa sezonu başladı mı?

Uzun bir süredir düşüşte olan kripto para piyasasında olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bitcoin'de kasım ayından bu yana bir ilk! yaşanırken, boğa sezonunun başlayabileceği yorumları yapılıyor. İşte güncel kripto par fiyatları…

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Geçtiğimiz hafta borsada hisse alımı yapmaya devam eden yabancılar Kasım ayında da net alıcı konumunda. İşte yabancıların en fazla alım satım yaptığı yaptığı hisseler...

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?

Pirekare Mühendislik Mimarlık İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pirekare Mühendislik Mimarlık İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Atıl Taşpınar tarafından kuruldu.

Roe Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Roe Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Feyza Nur Karaca ve Ömer Eyüp Bozan tarafından kuruldu.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 100 milyon euroluk eurobond

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası sürdürülebilirlik alanında elde ettiği yabancı kaynaklara bir yenisini daha ekledi ve 100 milyon euro tutarında ilk sürdürülebilir Eurobond ihracını gerçekleştirmiş oldu.

Mıpım Fuarından yabancı yatırımcı desteği Haberi

Mıpım Fuarından yabancı yatırımcı desteği

İstanbul Ticaret Odası ve Beyoğlu Belediyesi’nin açılışını yaptığı fuarda bu yıl Türkiye, farklı bir yol izleyerek, konut ve ofis projelerinin yanı sıra şehirlerini ön plana çıkardı.19 bin 400 metrekare alan üzerine kurulan MIPIM’de Türkiye; 300 metrekarelik İstanbul Çadırı, Antalya, Balıkesir ve Ankara kent katılımlarıyla yer aldı. Fuar’da 21 firma, bin 200 metrekare alanda Türkiye emlak sektörünü temsil etti. Kent tanıtım çalışmaları kapsamında ve firma stantlarında, 30 ülkeden heyet ziyareti ve 2 bin 875 birebir görüşme gerçekleştirildi. MIPIM 2015’e en çok katılım gösteren ülkeler arasında Türkiye ilk dokuzda yer aldı. 


Türkiye, 2013 ve 2014 yıllarında iki kez üst üste ‘Onur Ülke’ seçildi. Sektör temsilcileri, Türkiye’nin, gelişimi doğrultusunda hem ülke hem de şehirler bazında tanıtım çalışmaları yürüttüğünü ifade ediyor. Yerel yönetimlerin desteğiyle...