29 / 12 / 2024

miras kalan gayrimenkul nasıl bölünür

miras kalan gayrimenkul nasıl bölünür

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Miras olan evin kardeşler arasında bölünmesi ile ilgili soruya yanıt verdi..

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Reina ve Galatasaray adası Suada gibi bir dönemin gözde eğlence merkezleri başta olacak şekilde birçok yatırıma sahip Koçarslan kardeşlerin miras davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Miras kalan arazinin işlemleri için gittiği noterde hayatının şokunu yaşadı! Soyadı benzerliği arsayı 4'e böldü!

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, miras kalan arazinin işlemleri için gittikleri noterde hayatlarının şoku ile karşılaştılar...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Varisler kiracıyı çıkarabilir mi? Miras yoluyla kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar oturdukları evle ilgili pek çok sorun yaşayabilir. Bu sorun ya ev sahibinden ya da evden kaynaklanabilir. Kiracı eğer miras kalan evde oturursa ne olur? Bunun olumsuz yanları var mı? İşte bu konuda sorulanlar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Mirasçılar soruyor! Paylaşılamayan miras nasıl satılır?

Miras kalan gayrimenkul her zaman mutlu etmeyip, mirasçıların başına dert de olabilir. İşte bu konuda merak edilenler!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

miras kalan gayrimenkul nasıl bölünür Haberi

miras kalan gayrimenkul nasıl bölünür

1985 yılıydı. Almanya'da çalışıyorduk ve babamla memlekette bir ev almaya karar verdik. Babamla paramızı birleştirdik. Evi ikimiz adına yapacaktık. Ancak "Kız çocuğuna ev alınır mı?" diye babamın aklına girdiler ve ev ağabeyimin adına alındı. Sonra da ağabey, bu yeri ne babamın üzerine yaptı ne de benim. Yıllar sonra babam da öldü ve ev hâlâ ağabeyimin üzerine. Şimdi dava açsam bu eve sahip olabilir miyim? • C.E. 


Bizim toplumun vasıflan konusunda halen net bir öngörüye sahip olamadım. Otobüse, metrobüse binerken son derece sabırsızdır ama hukuki işlem yapmaya gelince tam otuz sene bekler. Yani bizim toplumumuz aceleci midir yoksa sabırlı mıdır bilemiyorum. 

Okuyucumun bahsettiği alım satım tam otuz sene öncesine ait. Otuz sene önce elindeki parayı ver, ağabeyin yararlansın, üstelik de gönül nzası...