04 / 05 / 2024

miras kimlere bırakılır

miras kimlere bırakılır

Miras, bir kimsenin ölümü halinde mirasçılarına kalan malvarlığı oluyor. Peki, mirasçılar kimlerdir? Kimlere hangi oranda miras kalır?

Miras kimlere düşer?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi durumunda mirasçılarına veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklar olarak karşımıza çıkıyor. Yasal mirasçılar kimlerdir? Miras kimlere düşer?

Miras kimlere kalır?

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, Medeni Kanun gereğince kazanılıyor. Miras, mirasçılık sırası ile yasal mirasçılara kalıyor. Peki, miras kimlere kalır? İşte yanıtı..

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Eşitlik ilkesi nedir?

Miras paylaşımı, miras paylaşım davası ile belirlenen bir meseledir. Bu paylaşımda, mirasçının bıraktığı varlıklar birden çok kişinin arasında yapılır. Ayrıca eşitlik ilkesi uygulanarak, herkes denk şekilde paylaştırılmaya dikkat edilir. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan korkutan dolar yorumu: Dolar şu an bırakılsa 24-25 TL seviyelerine gelecek

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolara ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Demirtaş, "Dolar şu an 19 lira seviyesinde yapay bir şekilde tutulmaya çalışılıyor. Halbuki şu an bırakılsa 24-25 TL’li seviyelere gelecek" şeklinde konuştu.

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Evlat mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Miras konusu ilk başta kulağa güzel gelse de aile içinde yaşanan bazı tatsız durumlarında habercisi olabilir. İşte miras konusunda anlaşılma sağlanamadığında olabilecekler!

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Hisseli tapuya sahip olabilirsiniz! Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hisseli tapu genellikle miras yolu ile mirasçılara bırakılmaktadır. Bazı vatandaşlar hisseli tapuya sahip olduklarını bilmeyebilir. Peki Tapunun hisseli olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte detaylar!

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı?

Mirasçılar arasında bazen anlaşmazlıklar, bir fikir etrafında buluşamama durumları baş gösterebilir. Böyle durumlarda satış işlemi için bir mirasçı imza vermezse ne olur? İşte Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? sorusunun yanıtı!

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur?

Reddi miras; kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanları olarak ifade ediliyor. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Reddi miras süreci nasıl işler?

Miras bırakan kişinin ölümünden sonra yasal veya atanmış mirasçılar, reddi miras davası açma hakkına sahip oluyorlar. Peki, Reddi miras süreci nasıl işler? Reddi miras nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan ıskat nedir? Mirastan ıskat nasıl yapılır?

Miras bırakanın mirasçısını mirastan mahrum bırakmasına mirastan ıskat deniyor. Peki, Mirastan ıskat nasıl yapılır? Mirasta ıskatın hukuki dayanağı nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

miras kimlere bırakılır Haberi

miras kimlere bırakılır

Bir kimsenin vefatı halinde yasal mirasçılarına kalan malvarlığı miras oluyor. Miras hukuku, Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor. 


Mirasın kime kaldığı, kimlerin vefat eden kimsenin mal varlığında hakka sahip olduğu, bu kanun kapsamında belirlenen mirasçılık sırasına göre tespit edilebiliyor. 


Peki, miras kimlere kalır? Kimlere kalmaz? Miras hangi durumlarda direkt devlete geçer? İşte sorularınızın yanıtları;


1- Miras kimlere kalır?

Miras, yasal olarak kan hısımları, sağ kalan eş, evlatlık ve devlete kalıyor.


2- Miras kalan kan hısımları kimlerdir?

Kan hısımları altsoy, anne ve baba, büyük anne ve baba ile evlilik dışı hısımlar oluyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı oluyor.


Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları...