23 / 12 / 2024

Miras paylaşımında hukuk

Miras paylaşımında hukuk

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Miras paylaşımında hukuki süreç nasıldır?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber....

Miras paylaşımında yeni bir dönem başlıyor

Miras hukukunda yapılan son değişikliklerle, kardeşler arasında yaşanan miras anlaşmazlıklarının önüne geçmek ve süreçleri hızlandırmak adına önemli adımlar atıldığı belirtildi. Yeni düzenlemeler ile noter onayı zorunluluğu kaldırılarak, yazılı ve karşılıklı imzalanan anlaşmalar yer alacak.

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Anne babasından miras kalanlar ve kardeşi olanlar dikkat! 

Mirasın paylaşımı, vefat edenin vasiyetnamesine bağlı Mirasta yeni düzenlemeler geçtiğimiz ay yürürlüğe alındı. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Mirasta yeni dönem başladı! Eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kaldırılmasıyla neler değişti?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kalktığını belirterek, böylece mülk paylaşımı hızlı ve pratik bir şekilde yapılabileceğini söyledi.

Miras paylaşımında sistem sil baştan değişti! Yapılan köklü değişiklikler neler? 

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı konusundaki düzenlemelerde köklü değişikliklerin yürürlüğe girdiği kaydedildi. Yapılan bu değişiklikle beraber, mirasın eşit paylaşım zorunluluğunun tamamen kaldırıldığı belirtildi. 

Paydaşlar arasında mülk satışının şartları! 

Tapu işlemleri ve miras paylaşımında yapılan değişikliklerin ardından, paydaşlar arasında mülk satışı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. İşte paydaşlar arasında mülk satışının şartları...

Eşit miras paylaşımı zorunluluğu kalktı, kardeşler arası miras paylaşımı düzenlendi! Miras ve tapu işlemleri sil baştan!

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı ile ilgili beklenen düzenlemeler resmen yürürlüğe alındı. İşte yeni düzenlemeler...

Tapu mirasında hangi şartlar kalktı?

Tapu mirasında milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandığı kaydedildi. Tapu işlemlerinde miras paylaşımına ilişkin uzun süredir beklenen düzenlemelerin hayata geçirildiği belirtildi.

Miras sistemi değişiyor mu? Yeni düzenleme ile alınan kararlar neler?

Miras paylaşımında uzun süredir beklenen değişiklikler hayata geçirildiği kaydedildi. Yeni düzenlemeler ile mirasın tapuda eşit olarak dağıtılması zorunluluğu kaldırıldı, bu sayede aile içi anlaşmazlıkların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Tapu mirasında yeni düzenleme! Ailesinden miras kalanlar aman dikkat!

Yeni miras düzenlemesi, miras paylaşım süreçlerinin daha hızlı ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Hisseli tapuların paylaşımlarında, mirasçıların haklarını güvence altına alan ve işlemleri hızlandıran düzenlemeler dikkat çekmektedir.

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Edirne'de 24 yıldır süren ve 34 mirasçısı olan arazinin paylaşımına ilişkin uyuşmazlık, arabuluculuk sistemiyle 1 ayda çözüldü ve gayrimenkuller paylaşıldı. İşte ayrıntılar..

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan çarpıcı paylaşım: Seneye inşaatçı iflasları başlar!

Konut sektöründe tehlike çanları çalarken, ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada paylaşımında seneye inşaatçı iflasları başlayacağını söyledi.

Mirastan mahrum kalmamak için ne yapılmalı?

Miras paylaşımında önemli değişiklikler yürürlüğe girmektedir. Buna göre, mirastan mahrum kalmamak adına yapılması gereken ve zorunlu olan uygulama nedir?

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımında aranan yeni şart ortaya çıktığı kaydedildi. Yapılan değerlendirme kapamında, bundan sonra buna uymayan ceza ödeyecekler.

Miras paylaşımında hukuk Haberi

Miras paylaşımında hukuk

Babamla beş daireli ev yaptık. Babam bir daireyi üçüncü kişiye sattı. Birini de enişteme verdi. Kalan üç daireyi benim adıma yapacaktık ama ben ihmal ettim olmadı. Şimdi babam vefat etti ve mirasçılık belgesinde annemize dörtte bir biz iki kardeşe de sekizde üçer pay düştüğü görülüyor. Bu durumda ben enişteme satılan daireyi hukuki mesele yapabilir miyim? 

Anlattığınız olay son ana kadar düzgün gidiyor, bir noktası hariç. Madem ki babanızla birlikte bir inşaat yaptınız niye o zaman paylannız nisbetinde hisselerinizi ayırmadınız da hepsini babanız adına yaptınız? O tarihte payınızı ayırsaydınız bugün bu problem olmayacaktı. Şimdi biz bu güne bakalım: Babanızın üçüncü şahsa satışından söz ediyorsunuz. Bunda bir problem yok. Ancak enişteye bir cümle içinde vermekten bir başka cümle içinde satmaktan söz ediyorsunuz....