29 / 11 / 2024

miras tarlası intikali son günü

miras tarlası intikali son günü

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince ay sonuna kadar miras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan kimseler intikalini yapabilecek. 31 Ağustos'tan sonra ise miras kalan tarlalar bölünemeyecek.Miras tarlalar için son 10 gün..

Mirasçılar dikkat! Miras intikali nedir, nasıl yapılır? 

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan miras hukukunda önemli konulardan biri de miras intikali şeklinde karşımıza çekiyor. Peki miras intikali nedir, nasıl yapılır? 

Veraset intikali nedir ve nasıl gerçekleşir? 

Veraset intikali, bir kişinin vefat etmesi durumunda, mirasçılarına kalan malvarlığının yasal olarak devredilmesi sürecini ifade etmektedir. Buna göre, ölen kişinin mal varlıkları, borçları ve diğer mülkleri, yasal mirasçılarına belirli kurallar çerçevesinde aktarılmaktadır.

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Miras intikali nedir?

Miras hukukunda önemli konulardan biri de miras intikali olarak karşımıza çıkıyor. Miras intikali, belirli bir durumu ifade edip bazı işlemleri içermektedir. Peki miras intikali nedir, hangi işlemleri içerir ve hangi belgeleri gerektirir? İşte miras intikali ile ilgili bilgiler...

Miras intikali nedir? Miras intikali için hangi işlemler yapılmaktadır?

Miras intikali, hukuk terimlerinden biri olup belirli bir süreci temsil eder. Miras meselelerinde sıkça kullanılan bu terim, özellikle de mirasçıları ilgilendirmektedir. Peki miras intikali nedir, hangi süreci kapsar ve hangi işlemleri içerir? İşte miras intikali ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Miras konusu pek çok kişi tarafından aydınlatılmayı bekleyen bir konudur. Özellikle miras intikali konusuna dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. İşte o detaylar!

Mirasın intikali nedir?

Miras intikalinin ne olduğu, miras işlemleri ile uğraşanların aşina olduğu bir süreçtir. Bilmeyenler için ise işte miras intikaline dair detaylar!

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

miras tarlası intikali son günü Haberi

miras tarlası intikali son günü

Miras tarlalar için son 10 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince bölünemez büyüklüğün altındaki tarımsal araziler bölünemiyor. Kanunun 8 ila 8/K maddelerine göre miras kalan tarlalar da bölünemiyor, bu tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyordu.


2015 yılı Mayıs ayında çıkarılan kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. 


Mayıs 2015 tarihinde bu süre bitecekken, Bakanlık tarafından 3 aylık ek süre verildi. Bu süre Ağustos ayında sona erecek. Buna göre miras tarlala için son 10 gün bulunuyor. Ay sonuna kadar miras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan kimseler intikalini yapabilecek. 31 Ağustos'tan sonra ise miras kalan tarlalar bölünemeyecek.


Peki, 31 Ağustos'tan sonra intikali gerçekleşmeyen tarlalar için ne olacak?


Mirasçılar arasında anlaşma sağlanamadığı takdirde, mirasçılardan her...