12 / 05 / 2024

miras tarlası olanların intikal işlemleri

miras tarlası olanların intikal işlemleri

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu gereğince miras kalan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler Bakanlık tarafından verilen sürenin bitmesi halinde bölünemeyecek. Peki, miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

Ailesi kiracı olanların yaklaşık yarısı konut sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen “Dezavantajların Kuşaklararası Aktarımı” araştırmasını yayımladı. Söz konusu araştırmada yer alan detaylara göre ailesi kiracı olanların yaklaşık olarak yarısı konut sahibi olamadı.

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kuşaklararası dezavantaj aktarımını araştırdı ve geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'sinin hala bir ev sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Miras paylaşırken nelere dikkat edilmeli! Mevcut hakkınız elinizden alınmasın!

Miras paylaşımı yapılırken uygulanan kurallar vatandaşlar arasında oldukça büyük ilgi çekmektedir. Buna göre, kardeşler arasında miras paylaşımının az bilinen ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. 

Oturduğu eve sahip olanların oranı her yıl düşüyor! Kirada, lojmanda oturanların oranı 2023'te kaç oldu?

Türkiye'de ev sahibi olma oranı 9 senede  yaklaşık 5 puan geriledi. TÜİK verileri, 2023 yılında oturulan konuta sahip olanların oranının yüzde 56,2 olduğunu ortaya koydu. İşte konut sahipliği ile ilgili açıklanan o rakamlar...

16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,3,5,7,9 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek!

Emekli maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından emekli promosyon ödemelerinin artması bekleniyor. 16 milyon emekliye yılbaşı müjdesi! T.C Kimlik sonu 1,2,3,4,5,6,7,8 olanların hesabına saniyeler içinde nakit para ödenecek...

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

T.C. kimlik numarasının sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat! Hesaplara tam 1.250 TL yatırılacak, bu parayı mutlaka alın!

T.C. kimlik numarasının sonu 0, 2, 4, 6, 8 olanların hesaplarına 1.250 TL yatırılacak, bu parayı mutlaka alın... İşte söz konusu ödemeler ile ilgili son dakika detayları...

TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! Paralar hesaplara yatırıldı, hemen hesaplarınıza bakın!

TC kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 olanların merakla beklediği ödemeler hesaplara yatırıldı. Hemen hesaplarınıza bakın... İşte o ödemeler ile ilgili detaylar...

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Kök maaşları 6.000, 7.000 ve 8.000 TL olanların yeni maaşı kaç TL oldu? Acil bakın

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat... Kök maaşları 6.000, 7.000 ve 8.000 TL olanların yeni maaşı kaç TL oldu? Acil bakın...

Dul ve yetim aylığında son dakika! Kök maaşı 6, 7, 8 bin olanların yeni ve zamlı dul yetim aylığı peş peşe belli oldu!

Dul ve yetim aylığında son dakika... Kök maaşı 6, 7, 8 bin olanların yeni ve zamlı dul yetim aylığı peş peşe belli oldu... Hemen bakın..

Selçuk Geçer doları olanların ayaklarını yerden kesecek yeni haberi verdi: 4 TL birden fırlayacak! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den doları olanların ayaklarını yerden kesecek yeni haberi verdi. Dolar 4 TL birden fırlayacak...

Nakit para ihtiyacı olanların aradığı kampanya! Vakıfbank’tan dev nakit desteği!

Artan enflasyon ile gelen zamlar vatandaşın belini bir hayli büktü. Bu durumda vatandaşların acil nakit ihtiyacı da günden güne artmaya başladı. İşte Vakıfbank’tan nakit paraya ihtiyacı olanları ilgilendiren kampanya!

miras tarlası olanların intikal işlemleri Haberi

miras tarlası olanların intikal işlemleri

Miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu gereğince miras kalan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler artık bölünemiyor. Bu arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Kanun ile miras kalan araziler için 1 yıllık süre süre veriliyor.


Bir yıllık süre içinde miras kalan tarlalar mirasçılar tarafından bölünebilecekken bu süreMayıs 2015'ten itibaren bu süreç 3 aylık ek süre ile uzatıldı. Buna göre Ağustos sonuna kadar mirasçılar intikalini yapabiliyor. Miras tarlası olanlar için son 11 gün bulunuyor.


Bu sürenin sonunda yeter gelirli tarımsal arazi mülkiyetinin 8/B maddesinde belirtilen sürede devredilmediğinin kamu kurum veya kuruluşları ile finans kurumları tarafından öğrenilmesi hâlinde, durum, bu kurum veya kuruluşlar tarafından derhâl Bakanlığa bildirilir. 


Bakanlık bu Kanun hükümlerinin uygulanması için mirasçılara üç ay süre verir....