05 / 05 / 2024

Mirasçılık belgesi geç alma cezası

Mirasçılık belgesi geç alma cezası

Noterden ya da sulh hukuk mahkemesinden alınan mirasçılık belgesi, kimin hangi oranda mirasçı olduğunu gösteriyor. Peki, mirasçılık belgesi geç alma cezası var mı? Mirasçılık belgesi geç alma cezası nedir?

Sakarya'daki satılık dükkan fiyatları Taksim'i geçti! Fiyatlar dudak uçuklatıyor!

Sakarya Uzunçarşı'daki dükkanların satılık fiyatları görenleri hayrete düşürdü. Taksim'de bir dükkanın metrekare fiyatı 123 bin lirayı bile geçmezken, Sakarya'daki dükkanlar 141 bin liradan satılıyor. 

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

Bilgi İşlem ve İstatistik Araştırma Merkezi (BİSAM) ağustos 2023 için açık sınırını açıkladı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 96 milyar 798 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 96 milyar 798 milyon TL arttı ve 9 trilyon 67 milyar 851 milyon TL'ye yükseldi.

Sağlık çalışanları dikkat! 120 saati geçen icap nöbetlerinde son dakika gelişmesi! Ücret verilecek mi? 

Sağlık çalışanlarının 120 saati geçen icap nöbetleri ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Anayasa Mahkemesi, yeni alınan bir kararı paylaştı. 

Mirasçılık belgesi geç alma cezası Haberi

Mirasçılık belgesi geç alma cezası

Mirasçılık belgesi geç alma cezası!

Mirasçılık belgesi, veraset ilamı olarak da biliniyor. Noterden ya da sulh hukuk mahkemesinden alınan bu belge, kimin hangi oranda mirasçı olduğunu gösteriyor.


Mirasçılık belgesini geç alma cezası gibi bir ceza bulunmuyor. Ancak geç alınan mirasçılık belgesinde sahip olunan gayrimenkuller de geç görüleceği için, ödenmesi gereken vergilerde gecikme cezası doğabiliyor.


Mirasçıların karşılaşması muhtemel cezalar şu şekilde karşımıza çıkıyor; Maliye Bakanlığı 2000/1 Seri No.lu "Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu (VİVK) İç Genelgesi" ile bu konuda bir açıklama yaptı. 


Burada yer alan açıklamalar; 

- Verilen veraset ve intikal vergisi beyannamesinde gösterilmeyen mallar ile beyanname verilmeyen hallerde, mükellefiyet; intikal eden malların idarece tespit olunduğu tarihte başlamaktadır. 


- İntikale konu malların, mükellefler tarafından, idarece beyana davet edilmeden kendi rızalarıyla veya beyana çağrı ile tanınan ek...