17 / 05 / 2024

mirasçıya ulaşılamaması durumu

mirasçıya ulaşılamaması durumu

Vefat eden bireyin bıraktığı gayrimenkulün eşin,çocuklarının,büyükannesine gibi kişilere kalması durumu miras olarak adlandırılıyor.Peki,mirasın ilanı için gerekli belgeler nelerdir?Mirasçıya ulaşılamazsa ne olur?

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

İkinci el fiyatlarda yüzde 20’lik düşüş yaşandı!

Devletin aldığı tedbirler otomobil fiyatlarındaki artış yavaş yavaş düşmeye başladı. İkinci el otomobillerde görülen yüzde 20'lik fiyat düşüşü talebi artırdı. Ancak lüks araçların kredilere ulaşamama durumu vatandaşların orta sınıf araçlara olan ilgisini daha da artırdı.

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

Miras intikali nedir?

Miras hukukunda önemli konulardan biri de miras intikali olarak karşımıza çıkıyor. Miras intikali, belirli bir durumu ifade edip bazı işlemleri içermektedir. Peki miras intikali nedir, hangi işlemleri içerir ve hangi belgeleri gerektirir? İşte miras intikali ile ilgili bilgiler...

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 26'ya ulaştı!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde inşaat çalışmaları hızlandı. Dev projede fiziki gerçekleşme yüzde 26'ya ulaştı. 

Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris'teki evi 790 bin Euro'ya satılıyor!

Bilim insanı Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris civarındaki Saint-Rémy-lès-Chevreuse’de konumlanan kır evi 790 bin Euro'ya satışa sunuldu. Evin tadilat masrafları da göz önüne alındığında fiyatı 1 milyon Euro'ya ulaşıyor.

BES bugüne kadar 12.6 milyon katılımcıya ulaştı!

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) raporuna göre, 2020 sonu itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) katılımcı sayısı 12.6 milyona ulaşırken, yaklaşık portföy büyüklüğü 171 milyar lira oldu.

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Miras sıralaması neye göre yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Halam rahmetli oldu.Evlenmedi ve anne babası rahmetli. Mirası yaşayan kardeşlerine mi düşer? Yaşamayan kardeş çocuklarına da düşer mi? Yoksa ölen kardeş çocukları ve yaşayan kardeşlere mi bölünür?' sorusunu yanıtladı.

mirasçıya ulaşılamaması durumu Haberi

mirasçıya ulaşılamaması durumu

Mirasçıya ulaşılamazsa ne olur?

Taşınmaz mal malikin ölümü halinde, mülkiyet hakkı mahkemeden alınmış veraset belgesinde veya veraset ilamında belirtilen mirasçılarına Medeni Kanunu hükümlerine göre intikal ediliyor.Yasal mirasçı olunduğunun veraset ilanı ile ispat edilmesi gerekiyor.

İstendiği zaman veraset ilanı alınabiliyor.Alınan belgelerle Sulh Hukuk Mahkemesine veriliyor.


Miras için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:

1.Ölüm belgesi,

2.Nüfus Kayıt Örneği,

3.Veraset ilamı istemi içeren dilekçe.


Miras kalan kişiler  4 kısımda toplanıyor.Kimin hayatta olduğu,kimin hayatta olmadığına dair incelemelere göre kısımlara ayrılıyor.İlk  kısımda miras bırakanın altsoyu bulunuyor. Altsoyda; çocuklar, torunları, torunların çocukları, çocukların torunları şeklinde devam ediyor.Üstsoy ise; ölenin anne ve babası, kardeşlerş, yeğenleri, bunları çocukları ve torunları 2. kısmı oluşturuyor.


Ölenin büyükanne ve büyükbabası ile çocukları olan amca, hala, dayı, teyze, kuzenlerden ve devamından oluşuyor. Bu grup da 3. kısımı meydana...