21 / 05 / 2024

Mirasçıya ulaşılamazsa ne olur

Mirasçıya ulaşılamazsa ne olur

Vefat eden bireyin bıraktığı gayrimenkulün eşin,çocuklarının,büyükannesine gibi kişilere kalması durumu miras olarak adlandırılıyor.Peki,mirasın ilanı için gerekli belgeler nelerdir?Mirasçıya ulaşılamazsa ne olur?

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras konusunda yaşanan bazı durumlarda pek de rastlanması çok zor olan durumlar ile karşılaşmak mümkün olabilmekte. Buna göre, miras bırakan vasiyetname ile mirasçılarından birisine miras bırakmayabiliyorlar. peki, bu durumda miras alamayan mirasçı ne yapabilir?

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Neşecan Çekici kimdir? GYODER yeni başkanı Neşecan Çekici nereli, kaç yaşında?

3 Kasım 2023 tarihinde GYODER Başkanı olarak koltuğa geçen Neşecan Çekici'nin biyoğrafisi merak ediliyor. Peki  GYODER yeni başkanı Neşecan Çekici kimdir? Neşecan Çekici nereli, kaç yaşında? İşte Neşecan Çekici ile ilgili merak edilenler... 

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

65 yaş aylığına ne kadar zam gelecek? Yaşlılık maaşı Temmuz'da tam bu kadar olacak!

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zamla beraber birçok kalemde ödenen maaşlar da yükselecek. Değişecek kalemlerden biri de yaşlılık maaşı olarak da bilinen 65 yaş aylığı. Peki 65 yaş aylığına ne kadar zam gelecek? 

Yaş çay fiyatları fırladı! Üreticilere ''Acele etmeyin'' uyarısı geldi! 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay hasadında hava şartlarına bağlı  bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyleyerek üreticilere'' acele etmeyin'' uyarısında bulundu. Yaş çay fiyatları fırladı! Yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti resmen hesaplandı. Peki İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart ayında ne kadar oldu? 

Varisler kiracıyı çıkarabilir mi? Miras yoluyla kalan evden kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar oturdukları evle ilgili pek çok sorun yaşayabilir. Bu sorun ya ev sahibinden ya da evden kaynaklanabilir. Kiracı eğer miras kalan evde oturursa ne olur? Bunun olumsuz yanları var mı? İşte bu konuda sorulanlar!

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Yağlı radyatör fiyatları ne kadar, en ucuz nereden alınır? 4 Mart 2023 fiyat listesi...

Yağlı radyatörler bulunduğu ortamı, nem seviyesini düşürüp havayı kurutmadan rahatça ısıtır. Peki, en çok satan yağlı radyatör marka ve modelleri hangileri? Kumtel radyatör ısıtıcı kaç TL? Yağlı petekler ne kadar? İşte yağlı radyatör markaları ve fiyatları..

Ankara'da ulaşım ücreti ne kadar? Ankara’da ulaşım ne kadar oldu? AnkaraKart tam basım ne kadar?

Ankara’da ulaşıma zam geldi mi? Ankara’da toplu taşıma ne kadar oldu? Vatandaşlar bu soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

TMO en ucuz ürünlerini açıkladı! Fındık, ayçiçek yağı, pirinç, nohut ne kadar? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 30 Ekim 2022 indirimli ürünlerin fiyat listesini yayımladı. Listede fasulye, ayçiçek yağı, pirinç, nohut gibi pek çok ürün yer aldı. Peki, TMO'da perakende ürünlerin indirimli fiyatı ne kadar oldu? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Mirasçıya ulaşılamazsa ne olur Haberi

Mirasçıya ulaşılamazsa ne olur

Mirasçıya ulaşılamazsa ne olur?

Taşınmaz mal malikin ölümü halinde, mülkiyet hakkı mahkemeden alınmış veraset belgesinde veya veraset ilamında belirtilen mirasçılarına Medeni Kanunu hükümlerine göre intikal ediliyor.Yasal mirasçı olunduğunun veraset ilanı ile ispat edilmesi gerekiyor.

İstendiği zaman veraset ilanı alınabiliyor.Alınan belgelerle Sulh Hukuk Mahkemesine veriliyor.


Miras için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:

1.Ölüm belgesi,

2.Nüfus Kayıt Örneği,

3.Veraset ilamı istemi içeren dilekçe.


Miras kalan kişiler  4 kısımda toplanıyor.Kimin hayatta olduğu,kimin hayatta olmadığına dair incelemelere göre kısımlara ayrılıyor.İlk  kısımda miras bırakanın altsoyu bulunuyor. Altsoyda; çocuklar, torunları, torunların çocukları, çocukların torunları şeklinde devam ediyor.Üstsoy ise; ölenin anne ve babası, kardeşlerş, yeğenleri, bunları çocukları ve torunları 2. kısmı oluşturuyor.


Ölenin büyükanne ve büyükbabası ile çocukları olan amca, hala, dayı, teyze, kuzenlerden ve devamından oluşuyor. Bu grup da 3. kısımı meydana...